Dilan-Engin Polat davasında yeni gelişme Dilan-Engin Polat davasında yeni gelişme

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, deprem bölgelerinde yapılan öğretmen atamalarına ilişkin rakamları paylaştı. Bakan Yusuf Tekin, 6785 sayılı Cumhurbaşkanı Kararı ile olağanüstü hal ilan edilen illerde öğretmenlerin istekleri ve mazeretleri doğrultusunda yer değişiklikleri yapıldığını belirtti.

Tekin, deprem sebebiyle olağanüstü hal ilan edilen illerde hizmetine ihtiyaç duyulan öğretmenlik alanlarında geçici olarak görev yapmak üzere sözleşmeli / kadrolu 901 öğretmenin görevlendirilmesinin gerçekleştirildiğini ifade etti. Tekin, ‘2023 Mart Sözleşmeli Öğretmenlik Ataması’ sürecinde 21 bin 569 öğretmenin deprem bölgesine atamasının yapıldığı bilgisini paylaştı.

18 bin 6 öğretmen deprem bölgesindeki 11 ilden diğer illere atandı

Bakan Tekin, deprem bölgesindeki 11 ilden diğer illerdeki resmi eğitim kurumlarına ataması yapılan öğretmen sayısının 18 bin 6 olduğunu açıkladı. Tekin, bugün itibariyle deprem bölgesinde yer alan 11 ilin toplam öğretmen doluluk oranının yüzde 91,31 olduğunu belirtti.

İYİ Parti Ankara Milletvekili ve TBMM Dışişleri Komisyonu Üyesi Prof. Dr. Kürşad Zorlu, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi. Zorlu’nun “Deprem sonrası hayatını kaybeden ve kamu görevlilerine tanınan tayin hakkı ile başka illere tayin olan öğretmen sayıları kaçtır ve bunların eksikliği nasıl giderilmiştir?” sorusuna Bakan Tekin imzalı yanıtta şu ifadelere yer verildi:

“Bakanlığımızın öğretmenlere yönelik rutin atama ve yer değiştirme işlemleri dışında deprem bölgesindeki öğretmenlerimizin mağduriyet yaşamamaları adına 6785 sayılı Cumhurbaşkanı Kararı ile olağanüstü hal ilan edilen illerde;

Milli Eğitim Bakanlığına bağı olarak görev yapan sözleşmeli/kadrolu öğretmen ve diğer personelin yer değiştirme duyurusu (24.02. 2023),

Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş, ve Malatya illeri ile Gaziantep ilinin İslahiye ve Nurdağı ilçelerinde görev yapan öğretmenlerin 22 il kapsamında iller arası isteğe bağlı yer değiştirme duyurusu (03.07.2023),

Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya illeri ile Gaziantep ilinin İslahiye ve Nurdağı ilçelerinde görev yapan öğretmenlerin iller arası mazerete bağlı yer değiştirme duyurusu (01.09.2023)

kapsamında istekleri ve mazeretleri doğrultusunda yer değişiklikleri gerçekleştirilmiştir.

Deprem bölgesinde yer alan 11 ilin öğretmen doluluk oranı yüzde 91,31 oldu

Deprem sebebiyle olağanüstü hal ilan edilen illerde hizmetine ihtiyaç duyulan öğretmenlik alanlarında geçici olarak görev yapmak üzere sözleşmeli / kadrolu 901 öğretmenin görevlendirilmesi yapılmıştır. 2023 Mart Sözleşmeli Öğretmenlik Ataması sürecinde 21.569 öğretmenin deprem bölgesine ataması yapılmıştır. Deprem bölgesindeki 11 ilden diğer illerdeki Bakanlığımıza bağlı resmi eğitim kurumlarına ataması yapılan öğretmen sayısı 18.006’dır. Bugün itibariyle deprem bölgesinde yer alan 11 ilin toplam öğretmen doluluk oranı yüzde 91,31’dir.”

Kaynak: Selim Ercan