Edirne F Tipi Kapalı Cezaevi’nde tutuklu bulunan Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş hakkında 2015-2017 yılları arasında Diyarbakır, Mardin, Ankara ve Mersin’de yaptığı konuşmalarda, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve dönemin Başbakanı Ahmet Davutoğlu’nu El-Nusra, IŞID, Ahrar ul Şam gibi örgütlere maddi ve manevi yardım yapmak, lojistik destek, silah ve para yardımında bulunmak ve Türkiye’de 2014-2016 yılları arasında meydana gelen olaylardan sorumlu tutmakla itham ettiği gerekçesiyle Diyarbakır, Mardin, Ankara ve Mersin cumhuriyet başsavcılıklarınca pek çok soruşturma açılmıştı.

Demirtaş hakkında TCK 301 kapsamında “cumhurbaşkanlığına hakaret”, ve “hükümet ve devlet organlarını alenen aşağılama" suçlamalarıyla açılan 10 dosya birleştirilmiş, davanın ilk duruşması 5 Aralık 2023’de Mersin 14’ncü Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülmüştü.

Cevdet Yılmaz: En güçlü dayanağımız Türk dünyasının birlik ve beraberliği Cevdet Yılmaz: En güçlü dayanağımız Türk dünyasının birlik ve beraberliği

Demirtaş hakkında 20 yıla kadar hapis cezasının istendiği davanın 13. duruşması bugün Mersin 14’ncu Asliye Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Duruşmaya Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Mersin Milletvekili Ali Bozan, Özgürlük İçin Hukukçular Derneği (ÖHD) üyesi avukatlar ve halk yoğun katılım sağladı. Duruşmaya Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katılan Demirtaş, dava dosyasındaki eksikliklerin giderilmesi ve Yargıtay’da bulunan iki dosyanın sonucunun beklenmesini talep etti.

Mahkeme heyeti Demirtaş’ın taleplerini kabul ederek duruşmanın 6 Aralık tarihine saat 09.00’a ertelenmesine karar verdi.

Kaynak: Haber Merkezi