DEM Parti ve CHP anlaşmazlığı sürüyor. 
Yerel seçimlere sayılı günler kala başlayan aday belirleme çalışmalarında sona yaklaşıldı. CHP’nin İmamoğlu’nu açıklamasının ardından gözler AK Parti’ye çevrilmişti. AK Parti’de geçtiğimiz günlerde Cumhur İttifakı’nın İstanbul’daki adayının Murat Kurum olduğunu duyurdu. Kurum’un adaylığının ardından DEM Partisi’nin aday çıkarıp çıkmayacağı merak edilirken, DEM Parti ile CHP arasında süren görüşmelerde şu ana kadar bir anlaşma çıkmadı.

Özgür Özel ve Ekrem İmamoğlu metro hattı gezisinde bir araya geldi Özgür Özel ve Ekrem İmamoğlu metro hattı gezisinde bir araya geldi

 
Demirtaş’tan adaylık sinyali; aday olabilirim


HDP İstanbul’dan aday gösterecek mi? Tartışmaları devam ederken Eski HDP Eş Genel Başkanı Başak Demirtaş’tan adaylık sinyali geldi. Artı Gerçek’ten İrfan Aktan’a konuşan Demirtaş, “DEM Parti uygun görürse aday olabilirim” dedi.

Başak Demirtaş, "İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığı için henüz partimiz DEM Parti’den bize bir öneri gelmedi, ama halk ister, partimiz de uygun görürse, demokrasi ve toplumsal barışın önünü açacağına inanırsak, düşünebiliriz” ifadelerini kullandı. 

Kaynak: Artı Gerçek