IŞİD’in Kobanê’ye yönelik saldırılarına karşı 6-8 Ekim 2014’te gerçekleştirilen eylemler gerekçesiyle Halkların Demokratik Partisi (HDP) eski Eş Genel Başkanları, Merkez Yürütme Kurulu (MYK) üyeleri ve yöneticilerinin de aralarında bulunduğu 24’ü tutuklu 108 kişinin yargılandığı Kobanê Davasının bugünkü duruşması Sincan 22’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülüyor. Bugün gerçekleşecek duruşmada mahkeme heyetinin, 18'i tutuklu, 18'i tutuksuz olmak üzere 72 sanık hakkındaki hükmünü açıklaması bekleniyor.

Artı Gerçek’te yer alan habere göre duruşma öncesi DEM Parti Eş Genel Başkanları adliye önünde açıklama yaptı.

BBP Genel Başkanı Destici, UEFA'nın Merih Demiral kararını kınadı BBP Genel Başkanı Destici, UEFA'nın Merih Demiral kararını kınadı

“31 Mart'tan bir ders alınıp alınmadığını bugün göreceğiz”

Eş Başkan Tuncer Bakırhan şunları söyledi:

"Bu bir hukuk davası değildir. Gizli tanıklarla zorlama yorumlarla hazırlanan siyaseti erkin yönlendirdiği, karar verdiği bir kumpas davasıdır. Bugün yumuşamadan bahsedenler için Kobane kumpas davası bir milat olacaktır. 31 Mart'tan bir ders alınıp alınmadığını bugün göreceğiz. Verilecek kararın önümüzdeki dönem Türlkiye'nin hangi hatta gideceğinin de göstergesi olacağına şahitlik edeceğiz. Diliyorum ki mahkeme heyeti siyasi erkten etkilenmez. Dosyadaki boş delillerle yıllardır tutuklu olan arkadaşlarımızı tahliye ederler."

Demirtaş ve diğer tutuklular duruşmaya katılmayacak

Bugün görülecek duruşmada Selahattin Demirtaş ve diğer tutukluların duruşmaya katılmasını beklemediklerini söyledi.

Demirtaş, 25 Aralık 2023’te yaptığı esasa ilişkin savunmasında mahkemenin kararı çoktan verdiğini belirterek “Kararı yüzüme karşı okumanıza müsaade etmeyeceğim” demişti.

Kaynak: Haber Merkezi