Hakkari Belediyesi'ne kayyım atanması ve ardından Belediye Eşbaşkanı Mehmet Sıdık Akış'ın 19.5 yıl hapis cezası verilerek tutuklanmasını protesto etmek için DEM Parti ve DBP öncülüğünde bugün kentte miting düzenleniyor.

Artıgerçek’te yer alan habere göre yürüyüşte, 'belediyeler halkındır gaspa izin vermeyeceğiz' yazılı pankart ile 'kayyım defol', 'Hakkari bizimdir', 'êdî bese (artık yeter) yazılı dövizler taşıdı.

Cevdet Yılmaz: En güçlü dayanağımız Türk dünyasının birlik ve beraberliği Cevdet Yılmaz: En güçlü dayanağımız Türk dünyasının birlik ve beraberliği

Eşbaşkanlar mitingde olacak

Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eş Başkanı Berdan Öztürk, Halkların Demokratik Kongresi (HDK) Eş Sözcüleri Esengül Demir ve Çengiz Çiçek, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Çiğdem Kılıçgün Uçar ve Keskin Bayındır ile DEM Parti Eş Genel Başkanları Tülay Hatimoğulları ve Tuncer Bakırhan ile çok sayıda sivil toplum kuruluş ve siyasi parti mitinge katılıyor.

Miting öncesi yürüyüş

Hakkari Belediyesi'ne kayyım atanmasına karşı DEM Parti ve DBP öncülüğünde düzenlenen miting öncesi yürüyüş başladı. DEM Parti Hakkari il örgütünden yürüyüşe başlayan partilileri polis engelledi. Görüşmelerin ardından abluka kaldırıldı ve yürüyüş başladı.

Kaynak: Haber Merkezi