DEM Parti Eş Genel Başkanları Tülay Hatimoğulları ve Tuncer Bakırhan, beraberindeki heyet ile CHP Genel Merkezi’ne geldi. Yurtiçi ve Yurtdışı Örgütlemeden Sorumlusu Genel Başkan Yardımcısı Ensar Aytekin, Eş Genel Başkanları kapıda karşıladı.

Hatimoğulları ve Bakırhan daha sonra CHP’nin toplantı salonunda geçti. Özgür Özel’e Genel Sekreter Selin Sayek Böke ve Genel Başkan Yardımcısı Gökçe Gökçen de eşlik etti. Basına verilen fotoğraf ve görüntünün ardından görüşme başladı.

Görüşme sonrası ortak açıklama yapıldı. 

Kayyımlar hepimizin meselesidir

Toplantıda kayyımlara dair konuşan Tuncer Bakırhan, "CHP, Kürt meselesinin çözümünde önemli rol oynayabilir. Bu mesele sadece DEM Parti'nin değil hepimizin meselesidir. Chp'nin bu konuda ortaya koyduğu pratik değerliydi. Bu ülkeyi umarım bu ayıptan kurtarabiliriz" dedi.

“CHP önemli rol oynayabilir”

Bakırhan, “Yine Erdal İnönü’nün çok önemli bir belirlemesi vardı Kürt meselesi konusunda. Kürtlerin kendilerini evlerinde ülkelerinde hissedeceği bir ortak yaratmak istiyoruz diyordu. Çok kıymetli ve önemliydi. Yakın zamanda Sayın Özgür Özel’in de benzer açıklamaları vardı. Bunları önemsiyoruz. CHP sadece söz söyleyen katkı sunan değil, ayrıca geçmiş birikimi ve deneyimiyle Kürt meselesinin çözümünde çok önemli rol oynayabilir. Oynayacağına eminiz. Biz bugün ortak paydaları nasıl çoğaltabiliriz, Türkiye’nin demokratikleşmesi konusunda iki parti hem muhalefette bulunan hem de toplumsal muhalefette bulunan çevrelerle birlikte demokratik bir zeminin oluşması için neler yapabilirizin üzerine durduk. Kıymetli ve önemliydi" ifadelerini kullandı. 

"İmralı başvurumuza resmi bir yanıt gelmedi"

Bakırhan İmralı başvurusu ile ilgili kendisine yöneltilen soruya ise şu yanıtı veri; "İmralı'ya başvurumuzu yaptık ama henüz başvurumuza resmi bir yanıt gelmedi. Olumlu bir yanıt gelmesini umuyoruz. Önemli olan oraya kimin gittiği değil, orada ne söylendiğidir, ne düşünüldüğüdür. Onun için bekliyoruz."

“Yeni kayyım adımlarının milletin vicdanında yeri yok”

Özgür Özel ise şunları söyledi;

"Türkiye genelinden ilk günler yaratılan algının oldukça değiştiğini ve anket değerlendirmelerinde kayyum atamanın hoş karşılanmadığını hep birlikte görüyoruz.

Bu günlerde Meclis'teki 10 muhalefet partisi bir araya geldi ve kanun teklifi verdi. Yargı süreci tamamlanmamış olanlar için yargı süreci işler. Ama görevine devam eder.

"Yeni kayyım adımlarının milletin vicdanında yeri yok. Yasal çalışmayı 9'unda görüşmeye başlayıp, Meclis bütçe görüşmelerine girmeden önce yapabiliriz. Geçen hafta muhalefetin attığı bu adıma AKP'nin olumlu adımını bekliyoruz. MHP'den ayrışmayan bir adım bekliyoruz."

“Süreci bir toplumsal mutabakatla toplumsal barış sürecine dönüştürebiliriz”

Bu çerçevedeki bu yaklaşımı da son derece önemsiyorum. Bir kez daha bunun altını çizmek istiyorum. Samimiyet ve şeffaflıkla davranılırsa Türkiye bir ve bütün şeklinde 40 yıldır çözemediği ve Türkiye’ye çok şey kaybettirmiş hepimize çok acılar yaşatmış hem manevi ama maddi olarak da çok şey kaybettirmiş bir süreci bir toplumsal mutabakatla toplumsal barış sürecine dönüştürebiliriz.

Bu Türkiye’deki herkese kazandırır. Türkiye açısından uluslararası ilişkilerde içinde bulunduğu bölgede coğrafyada Türkiye’yi çok sayıda riskten kurtarır. Bu açıdan ilk günkü tutumumuzda değişen hiçbir şey yoktur. Biz bu ülkede yaşayan herkesin kendisini eşit hissettiği eşit gördüğü ve bu eşitlik içinde eşitçe yaşadığı bir ülke istiyoruz. Bunun için de üzerimize düşen bütün adımları atmaya hazırız.

Bakan Göktaş: 2024'te 50 bin şehit yakını istihdam edildi Bakan Göktaş: 2024'te 50 bin şehit yakını istihdam edildi

Kaynak: Haber Merkezi