Yeniden Refah Partisi’nden hükümete çifte maaş uyarısı Yeniden Refah Partisi’nden hükümete çifte maaş uyarısı

Tunceli’de TİP, EMEP ve SMF ile ilgili yaşanan adaylık krizine de değinen Doğan, “En geniş güç birliğinden yanayız dedik. Kent uzlaşısını da tam olarak böyle tarif ettik. Çok yönlü görüşmelerimiz sürerken, Dersim'e ilişkin açıklama geldi. Dersim, DEM'siz olmaz; DEM, Dersim'siz olmaz" ifadelerini kullandı.  Doğan, Başak Demirtaş'ın İstanbul adaylığı üzerinden sorulan soruya "Bir gün siyaset yapmak isterse, aday olmak isterse adres DEM Parti'dir" yanıtını verdi.

“İstanbul çok önemli bir şehir”

İstanbul ile ilgili bir soruya yanıt veren Doğan, şunları söyledi:

"İstanbul çok önemli bir şehir ve ben de MYK’daki tartışmaları tam da buradan başlatarak açıkladım ön seçimler sonrası… Daha önce de açıkladığımız, eş genel başkanlarımızın da açıkladığı üzere tabi ki CHP ile de her 2 siyasi partinin ayrı ayrı komisyonları karşılıklı biçimde çalışıp yalnızca buralara ilişkin değil genel olarak çalışıp, ince eleyip sık dokuyup bir çalışmayı sürdürüyorlar ama bu çalışmaya ilişkin henüz netleşmiş bir şey olmadığı için ben size ‘Burada şöyle bir güç birliği, burada böyle bir işbirliği söz konusu’ diyemiyorum. Çünkü bu çalışmaların neticesinde netleşip sizlere aktarabileceğim bir veri söz konusu değil.

“Dersim ittifakı olarak yan yana geliş...”

Doğan konuşmasına şu şekilde devam etti;

“Biz dem parti olarak her ile ilişkin kent uzlaşısı stratejisi üzerine çalışmalarını sürdürüyoruz. Dersim’de bu illerde bu iller içinde özel bir önem sahip. Dersim bir önceki dönem kayyımla elimizden alınan illerden biridir. Dersim İttifakı olarak yan yana geliş haklı olarak bir takım soru işaretleri oluşturdu. Biz kurduk siz de gelin yaklaşımını DEM Parti’nin yürüttüğü çalışmalar sürerken, bu çalışmaları güçleştirdiğini, ortaklaşma halini bir nevi paypas ettiğini söylemek gerekir.

Halkın yönetimi nasıl yolla, nasıl bir güç birliği ile ilgili dahil edeceğiz. Toplumsal muhalefetin yan yana gelişinin nasıl yansıyacağı ile ilgili. Bu soruları biz birlikte ve ortaklaşa bir cevap üretmeliyiz. Bizim için ilkeli ittifak anlayışımızın böyle olduğunun ve en basit tanımının bu oludğunun altını çiziyor. Dersim demsiz olmaz, dem dersim’siz olmaz. Kimse dersimi7çdemden demi dersimden ayıramaz. Yapacağımız tüm güç birliklerinde bu anlayış kapsamında bir yaklaşımımız olacak. MYK toplantısında bu tartışmalarımız devam ediyor."

Kaynak: Haber Merkezi