Edirne F Tipi Cezaevinde tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve eski HDP Milletvekili Leyla Zana’nın Kürt Meselesinin çözümünde Erdoğan’ı işaret etmesinin ardından başlayan tartışmalar sürerken, bir çağrı da MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’den geldi.

CHP'den kadının kendi soyadını kullanamaması kararına tepki CHP'den kadının kendi soyadını kullanamaması kararına tepki

 ‘Siyasette son dönemim’ açıklamasını yapan Erdoğan'a seslenen Bahçeli, “Ayrılamazsın, Türk milletini yalnız bırakamazsın. Cumhur İttifakı olarak yanındayız, beraberindeyiz, yeni yüzyılın kurtarıcı lideri olarak sizi görmek istiyoruz.” dedi.

DEM Parti ve MHP’nin Erdoğan’a çağrısını köşesine taşıyan Elips Haber yazarı Emrah Gülsünar, DEM Parti ve Erdoğan arasında konjoktürel pazarlıkların olabileceğine işaret etti. Gülsünar, “Bu işbirliği muhtemelen kalıcı bir ittifak ya da çözüm süreci şeklinde değil, Erdoğan’ın üçüncü kez cumhurbaşkanı adayı olabilmesi için tek seferlik olacak. Karşılığında DEM Parti’ye vekillerinin serbest kalması ya da belediyelerine kayyum atanmaması gibi ödünler verilecek. Bahçeli de ittifakın sürebilmesi adına bu pazarlığa sessiz kalacak” dedi.

Emrah Gülsünar’ın yazısının tamamı okumak için..

Kaynak: Haber Merkezi