Dervişoğlu: AK Parti ve CHP'nin yerinde olsam İYİ Parti ile uğraşmam Dervişoğlu: AK Parti ve CHP'nin yerinde olsam İYİ Parti ile uğraşmam

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Merkez Yürütme Kurulu (MYK), 31 Mart yerel seçimlerinde İstanbul Büyükşehir Belediyesi için aday belirleme kararı aldı. Toplantıda, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday gösterme kararı alındı ancak hangi ismin aday olacağı henüz netleşmedi.

Cumhuriyet gazetesinde yer alan habere göre, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday çıkarma kararı, partinin gelecekteki stratejileri açısından önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

Şu ana kadar parti tarafından belirlenen aday ismi ise kamuoyuyla paylaşılmadı. Ancak, Cezaevindeki HDP'nin eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın eşi Başak Demirtaş'ın İstanbul adaylığı için konuşulduğu belirtiliyor.

Öte yandan, MYK toplantısının ardından hemen bir açıklama yapılması beklenmiyor. Açıklamanın Pazartesi günü yapılacağı konuşuluyor. DEM Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için belirleyeceği aday, önümüzdeki günlerde merakla beklenen gelişmeler arasında yer alıyor.

İBB için Başak Demirtaş, ABB için Meral Danış Beştaş ismi öne çıkıyor

DEM Parti'de İstanbul'da aday çıkarma yönünde bir karar alınması halinde, Başak Demirtaş'ın partinin İBB Eş Başkan Adayı olmasına kesin gözüyle bakılıyordu. Ankara için de Meral Danış Beştaş'ın ismi öne çıkıyor.

Saymaz: DEM Parti büyükşehirlerde aday çıkaracak

Öte yandan Gazeteci İsmail Saymaz da sosyal medya hesabından DEM Parti'nin yerel seçimlerle ilgili kararını duyurdu.

Saymaz, DEM Parti'nin İstanbul, Ankara ve İzmir de dahil olmak üzere büyükşehirlerde aday çıkarma kararı aldığını belirtti.

Saymaz "DEM Parti Antalya’da Kemal Bülbül’ü, Bolu’da ise Veli Saçılık’ı aday gösterecek. Diğer şehirler henüz netleşmedi." ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haber Merkezi