Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu TBMM’de düzenlenen grup toplantısında Kobani Davası’nda verilen cezalar ile ilgili konuştu.  Davutoğlu'nun hakkında 42 yıl ceza kararı verilen Eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ile ilgili "Kobani olaylarında kamu düzenlerine karşı mücadele etmek benim görevimdi. 10 sene niye sürdü bu dava? Neden 2018'de Demirtaş bu davaya iliştirildi. Hangi pazarlıkla döndü?" ifadeleri dikkat çekti.

Davutoğlu'nun açıklamalarından önemli başlıklar şöyle

Türkiye Azerbaycan ile ilişkilerini hemen normalleştirmelidir. 31 Mart seçimleri Türkiye'nin bir yol ayrımına gittiğini göstermişti. Bu yol ayrımında nerelere gidileceğini takip ediyorum.

Geçen hafta Bahçeli'ye 'İmalı konuşmayın. Darbe teşebbüsü varsa gerekenleri delilleriyle söyleyin' dedim. Tutuklanan polisler, şüpheliler var. Tutuklanma gerekçelerinde yine darbe teşebbüsü yok. Bir gecede milleti ayağa kaldırmanın anlamı neydi?

Etki ajanlığı

Etki ajanlığı yasasına karşıyım. İlk incelenmesi gereken geçen hafta darbe yaygarası yapanların ülkeye verdiği zarardır. Türkiye'yi bu duruma düşürmeye ne hakkınız var. Adalet her şeyi yerli yerine koymaktır Sayın Erdoğan.

“Hakime 'bitanem' diyor...”

Ayhan Bora Kaplan davasında Kaplan'ın kendisinin özgüveni artmış. Hakime 'efendim bitanem' diyor. Ne haddinedir. Mahkeme yüze Türk milleti adına karar veriyor. Nereden buluyor bu cesareti bunlar.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye-Hollanda futbol maçını izlemek üzere Almanya'ya gitti Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye-Hollanda futbol maçını izlemek üzere Almanya'ya gitti

Hukuk müzakere ve pazarlık haline geldi. Rahip Brunson olayını hatırlarsınız. Al papazı ver papazı. Kim saygı duyar şimdi size? Suçlu ise göndermeyeceksiniz. Müzakere ediyorsunuz. Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında bir komiser daha gözaltına alındı    Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında bir komiser daha gözaltına alındı

“Kobani davasında hangi pazarlıklar döndü”

Kobani olaylarında kamu düzenlerine karşı mücadele etmek benim görevimdi. 10 sene niye sürdü bu dava. Neden 2018 de Demirtaş bu davaya iliştirildi. Hangi pazarlıkla döndü? Bugün Kavala'nın serbest kalması için Bahçeli'nin olur verdiğini yazdı. Öcalan'ın idamdan kurtarılmasına da onay vermişti. Hukuk pazarlıklar haline gelmiş. Kayıt dışı bir siyaset var.

“Halkın sesi çıkmasın diyeyse...”

Seferberlik ve savaş hali yönetmeliği. 'Seferberlik ve Savaş Hali Tüzüğü' yürürlükten kaldırıldı ve yerine 'Seferberlik ve Savaş Hali Yönetmeliği' getirildi. Neden şimdi değiştirdiniz? Bunun sebebi "Mesele büyük ekonomik kriz geliyor. Haklın sesi çıkmasın" diyeyse yapmayın, etmeyin. Ön yargılı davranmak istemiyorum. Zamanlama ve 7 yıl beklenmiş olması haklı soruları getiriyor.

Kaynak: Haber Merkezi