Cumhurbaşkanı Erdoğan, Üsküdar Kısıklı'daki konutundan cuma namazı için Hz. Ali Camisi'ne geçti. Cuma namazını burada kılan Erdoğan'a, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, İstanbul Valisi Davut Gül, Cumhurbaşkanı Dış Politika ve Güvenlik Başdanışmanı Akif Çağatay Kılıç, AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe, İBB Meclis 1. Başkanvekili Zeynel Abidin Okul ve İstanbul Emniyet Müdürü Zafer Aktaş da eşlik etti.

Namaz sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Erdoğan, yerel seçimlere ilişkin, “Eskişehir'i, İzmir'i önemsiyoruz. Burada yapacağımız toplantılarla da Cumhur İttifakı'nın nasıl 31 Mart'a hazırlandığını göstereceğiz” açıklamasında bulundu.

İmamoğlu'ndan sokak hayvanları açıklaması: Uyutulmasına asla izin vermeyeceğiz İmamoğlu'ndan sokak hayvanları açıklaması: Uyutulmasına asla izin vermeyeceğiz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, F-16 alımına ilişkin, “Oradan (ABD) gelecek netice, bizler için F-16'ların Türkiye'ye gönderilmesi sürecini, tamir, bakımla ilgili sürecin başlamasını sağlayacaktır. Dışişleri Bakanım şu anda yaknı takipte. Blinken ile bu süreci takip ediyor. Gerek Kanada gerek İsveç atılan bu adımla 'Türkiye'nin duruşunu göstermesi açısından isabetli olmuştur' yaklaşımında bulundular. Biz de aynı kararlılıkla yolumuza devam ediyoruz" dedi.

Soykırım Davası

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Güney Afrika Cumhuriyeti'nin Uluslararası Adalet Divanı'nda İsrail aleyhine açtığı soykırım davasına ilişkin, "Güney Afrika Lahey'i yakından takip ediyor. Onların müracaatıyla süreç başladı" ifadelerini kullanırken konuyu yakından takip ettiğini belirtti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bizim hukukçular grubu Lahey'e gittiler. Takibimiz neticesinde Adalet Divanı ve Uluslararası Ceza Mahkemesi'nden olumlu sonuçlar çıkacağını düşünüyorum. İhtiyati tedbir kararının çıkacağını düşünüyoruz" diye konuştu.

"Murat Kurum İstanbul'un bütün konularına hakim"

Cumhur İttifakı'nın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum, önceki gün projelerini açıklamıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan konuyla ilgili "Murat Bey'in heyecan dolu ve İstanbul'un bütün konularına hakim olduğunu gördüm ve bundan mutluluk duydum." diyen Erdoğan, "31 Mart'ta inşallah yeniden Murat Kurum ile yeniden İstanbul'u yaşayacağız" açıklamasında bulundu. 

Kaynak: AA