Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Üskürdar Kısıtlıda bulunan konutundan çıkarak cuma namazı için Hz. Ali Camisine geçti. Burada cuma namazını kılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, gazetecilerin gündeme yönelik sorularını yanıtladı.

CHP'den kadının kendi soyadını kullanamaması kararına tepki CHP'den kadının kendi soyadını kullanamaması kararına tepki

Erdoğan'dan kentsel dönüşüm uyarısı

"Siz de defalarca kentsel dönüşümün öneminden bahsetmiştiniz. Yeni bir uyarınız, seslenişiniz gerçekleşir mi?" sorusuna Cumhurbaşkanı Erdoğan,  "Yeni bir seslenişe bu noktada gerek yok. Kentsel dönüşüm dediğimiz olayın temelinde ne yatıyor? İşte bu tür birçok kaçak yapıların, birçok zemin etütlerinin doğru dürüst yapılmadığı yerlerde biliyorsunuz kentsel dönüşüme gidelim ki işi sağlama bağlamış olalım. Kentsel dönüşümün altında yatan gerçek bu. Şu anda yıkılan binaların altında yatan sıkıntı; bakıyorsunuz ki 3 kat kaçak yapılmış ve bu kaçak yapılardan dolayı bu yıkım yaşanmış. Ben belediye başkanlığından gelmiş bir cumhurbaşkanıyım. Bu tür şeyleri iyi bilirim. Bundan sonraki süreçte de eğer biz kentsel dönüşüm ile zemin etütlerinden başlayıp TOKİ ile verdiğimiz imkanları nasıl başarılı bir şekilde verdiysek, istiyoruz ki ülkemizin genelinde bu tür yapıların çok çok kontrollü bir şekilde yapılarak, adımlarımızı atalım ve işi sağlama bağlayalım" yanıtını verdi.

"Devlet Bey ile görüşmelerimizi devam ettirdik, devam ettireceğiz"

Geçtiğimiz günlerde MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile yapılan görüşmeye dair Erdoğan, "Bizim Cumhur İttifakı'nın önemli bir temsilcisi olarak Devlet Bey ile uzun bir süredir çalışmalarımız var, uzun bir süredir Devlet Bey ile yaptığımız görüşmeler var ve bu görüşmelerimizi ara vermeden devam ettirdik, ettiriyoruz ve bundan sonra da devam ettireceğiz. Burada herhangi bir suistimale de fırsat vermeyi asla düşünmüyoruz. Böyle bir şey de asla söz konusu değil. Devlet Bey ile, ülkemizin siyasi gelişiminde neler var? Neler oluyor, ne gibi tedibirler almamız gerekir? Bunların değerlendirmesini yaptık ve her görüşmemizde de bir saat civarında bu değerlendirmeleri yapıyoruz ve bu değerlendirmelerle birlikte, gerek MHP gerekse AK Parti olarak adımlarımızı atıyoruz" dedi.

"Suriye ile tekrar diplomatik ilişkilerin kurulmaması için hiçbir sebep yok"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Suriye ve Türkiye arasında tekrar diplomatik ilişkiler kurulur mu?" sorusuna da  "Kurulmaması için hiçbir sebep yok. Suriye ile bu ilişkileri geliştirmekte nasıl birlikteysek, yine aynı şekilde birlikte hareket ederiz. Suriye'nin iç ilişkilerine karışmak gibi bir derdimiz asla olamaz. Suriye halkı kardeş halklar olarak beraber yaşadığımız bir toplumdur. Nasıl ki biz Suriye ile ilişkilerimizi geçmişte çok canlı tuttuysak Sayın Esad ile biz görüşmeleri yaptık. Yarın olmaz diye bir şey mümkün değil, yine olur" yanıtını verdi.

Muhabir: Şevval Dalgıç