Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Tokat mitinginde vatandaşlara seslendi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

İnşallah 31 Mart'ta Tokat, bir kez daha milli irade bayrağını en yükseğe dikerek kendine yakışanı yapacaktır. Unutmayınız, 31 Mart'ta Tokat'ta çıkacak sonuç ile sadece yerel yöneticileri seçmekle kalmayacaksınız. Aynı zamanda sandıkta yapacağınız tercihle tüm Türkiye'ye ve Dünya'ya bir mesaj vermiş olacaksınız. Türkiye'nin 21 yılda 3 kat büyümesinden rahatsız olanlar pusuda bekliyor. Türkiye'nin hak ve özgürlük reformuyla ileri demokrasi seviyesine yükselmesine karşı çıkanlar pusuda bekliyor. Milletimizin, dünyanın bu müstesna coğrafyadaki varlığından öylesine rahatsızlar ki, aradan bin yıl geçmiş olmasına rağmen kinleri hala dipdiri. 31 Mart'ta alacağımız oylarla ülkemizin Türkiye Yüzyılını hızlandırmış olacağız.

"CHP zihniyeti yerini hep darbe ve vesayet tarafında belirlediği için siyaset tarafı hep boş kaldı"

Değerli kardeşlerim, son 30 yılının her günün ülkesine ve milletine hizmetle geçmiş kardeşiniz olarak bana en çok neye hayıflandığımı sorarsanız, muhafeletin hali olacaktır. Türkiye, maalesef ne iktidar hazırlığı olan ne de denetleme görevi yapabilen bir muhalefete sahip değildir. Karşımızda hep vesaiti bulduk. Vesaitin etkisiz kaldığı yerde darbe teşebbüsleri ile karşılaştık. CHP zihniyeti yerini hep darbe ve vesayet tarafında belirlediği için siyaset tarafı hep boş kaldı. Kendi politikalarımızın eksiklerini, yanlışlarını kendimiz belirleyip düzeltme yoluna gittik, bundan da asla gocunmadık. İşte, muhaleftin bugünkü halini görüyorsunuz, acınacak halleri var. Yahu merkez belediye başkan adayını takdim ediyor adayını bulamıyor. Aday ortada yok. Siyaset yolunda, hizmet yolunda eser lazımdır, iş lazımdır. Biz, eser siyaseti yaptık. CHP'nin içinde işler belki lafla yürüyordur ama ülkemizde dünyada böyle bir tarz yok.

Biz her seçimde olduğu gibi bu seçimde de en az elli ilimizde miting yapmayı planlayarak yola çıktık. Her şeyden önce bizim siyasetimizin merkezinde milletimiz var. Şehirlerimize gitmek bizi yormaz, tam tersine enerji ve moral verir. İktidara geldiğimizden beri bu 18. sandık imtihanımız. Hepsinden de evelallah başarıyla çıktık. Hepsinde de aynı aşkla, aynı heyeycanla, aynı şevkle çalıştık. Milletimizle kucaklaştıkca kendimizi yenilenmiş hissediyoruz. 

Özgür Özel: AB’ye tam üyelik hedefinin kâğıt üzerinde bırakılmasını kabul edemeyiz Özgür Özel: AB’ye tam üyelik hedefinin kâğıt üzerinde bırakılmasını kabul edemeyiz

İstanbul ve Ankara çağrısı

İstanbul'da Tokat nüfusu yüksek mi? Öyleyse İstanbul'daki tüm hemşehrilerinizi sizden aramanızı rica ediyorum. Arayacaksınız CHP zulmünden İstanbul'u kurtaracağız. Ankara'daki Tokatlı kardeşlerimizi de aramanızı rica ediyorum. Orada da Turgut Altınok kardeşimizi kazandıracağız.

İnşallah, 31 Mart'ta da Tokat'ta da, İstanbul'da da, Ankara'da da yalnız bırakmayacağınıza inanıyorum. Tabi milleti kendine yük gören bir muhalefet zihniyetine bunları anlatmak mümkün olmuyor. Bırakınız ülkeyi, kendi partileri içerisinde milleti, beraberliği sağlayamıyorlar. Sırf 3-5 belediye fazla almak uğruna DEM ile girdikleri ittifaka kimlerin koçluk ettiğini görüyorsunuz değil mi? Talimat nereden geliyor? Kandil'den geliyor. Sahne önünde olanların bu partide olanların bu partide sözü ve yeri yoktur.

Biz, terör meselesini bitirmek için her yolu denerken, bunların çapını da gördük. CHP'nin böyle bir partiyle belediye bürokrasisini paylaşması anlaşılır gibi değil. 31 Mart'tan sonra ülkemiz bu çorak ve çarpık anlayıştan kurtulacaktır. Ülkemizi 21 yılda 3 kat nasıl büyüttüysek, önümüzdeki dönem 2 kat daha büyüterek dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasına çıkaracağız. Sıkıntılı dönemlerde en büyük refah kaybına çalışanlar ile emeklilerin yaşladığını farkındayız. Emeklilerimizin yükünü hafifletmek için bir defaya mahsus 5 bin lira ödenmesinden, banka promosyonlarına kadar elimizden geleni yapıyoruz. Son olarak kamu bankalarımız aylık miktarına göre promosyon tutarını 8 ila 12 bin liraya kadar yükseltti ve bugün itibariyle de başvuruları almaya başladı. 

"Çalışanlarımızın ve emeklilerimizin alım gücünü en üst seviyeye çıkaracağız"

Emeklilerimizin Ramazan Bayramı ikramiylerini 2-5 Nisan arasında yatıracağız. Ülke olarak yaşadığımız sıkıntıların muhalefetin yaptığı gibi lafla çözülmeyeceği açıktır. İnşallah yılın ikinci yarısından itinbaren enflasyonun düşmeye başladığını göreceğiz. Önümüzdeki yıldan itibaren çalışanlarımızın ve emeklilerimizin alım gücünün en üst seviyeye çıkacağına inanıyoruz. 

Kardeşlerim, bizim en önemli referansımız bugüne kadar ülkemize kazandırdığımız eser ve hizmetlerdir. Son 21 yılda Tokat'a da 93 milyon liraya aşkın yatırım yaptık. Merkezde 2 bin 500 kişilik bir spor salonunun yapımına devam ediyoruz. 750 yataklı Tokat Merkez Devlet Hastanesi'ni yatırım planına aldık. Tokat'taki 7 millet bahçesi projemizden 2'sini bitirdik.

Tokat Havalimanı'mızın açılışını 25 Mart'ta yapmıştık. Tokat'a 10 baraji, 1 gölet inşa ettik. 12 sulama tesisi, 170 taşkın koruma tesisi yaptık. Hizmete verdiğimiz sulama tesisleri ile 147 bin dekar tarım alanlarını sulamaya açtık. Tokat'lı çiftçilerimize yaklaşık 26 milyar lira tarımsal hibe desteği verdik. İstihdamı desteklemek için işverenlerimize 2 buçuk milyar lirayı aşan destek verdik.

Cumhurbaşkanı olarak, bakan arkadaşlarım, tüm yerel yöneticiler el ele vereceğiz ve inşallah illerimizi çok daha farklı bir konuma taşıyacağız. Hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum.

Muhabir: Şevval Dalgıç