Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yeniden Büyük İstanbul mitinginde vatandaşa hitap etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

Bu şehri bu CHP zulmünden 31 Mart'ta kurtarmamız gerekiyor. Durmayacağız, gece ve gündüz demeden çok çalışacağız. İnşallah 1 Nisan'da İstanbul yeniden sahiplerine kavuşsun. Her anı başlı başına bir şiir olan bu güzel şehirde sizlerle birlikte olmaktan bir kez daha mutluluk duyuyorum. Murat Kurum ile İstanbul'da yeni bir dönemi başlatacağız, tabi bunun için çok çalışacağız. İstanbul'un 5 yıllık fetret devrine son vererek, şehrimizde eser ve hizmet dönemini başlatacağız. Şu İstanbul'da neler çekmedik? Şimdi, bütün bu dönüşümü Allah'ın izniyle değiştirmeye var mıyız? Kardeşlerim, yakın markajla çalışacağız. Çok çalışacağız, çok koşacağız ve yeniden İstanbul muradını gerçekleştireceğiz. İstanbul, öyle bir şehirdi ki ona sahip olunamaz. Buraya ancak hizmet ederek layık olunmaya çalışılır. Bu kardeşiniz sizlere hakim olmaya değil, hizmetkar olmaya geldi. Kendini İstanbul'un sahibi zanneden, ne bu şehri ne de İstanbulluları anlamayanla hiçbir yol olmaz. Yarım asrı bulan siyasi hayatımızla bu şehri düşünmediğimiz, onun için ne yapabileceğimizin sancısını çekmediğimiz tek bir günümüz yoktur. Bu sayede ulaşımıyla, suyuyla, çevresiyle, konutuyla İstanbul'u yeni bir Lig'e çıkardık. Sıkılmadan, utanmadan metro yaptım diyor. İstanbul'daki bütün metroları biz yaptık, hepsi bize ait. 

Şu Haliç neydi, rezillik. Orayı çamur deryasından bu kardeşiniz kurtardı. Ve şimdi orada oyun parkları var. Bu kardeşinizi İstanbul'a başkan yaptığınızda İstanbul'un hali çöp çamur çukurdur. CHP işte bu. Ekrem denen arkadaş göreve başladıktan sonra ne değişti, yine çöp çukur çamur. İsraftan bahsediyor, israf sende. Akıllı belediyecilik diyor, nerede akıllı belediyecilik. Akılsız belediyecilik bu.

"İstanbul'un temel sorunu vizyon ve beceri eksikliğidir"

İstanbul son 5 senedir 1989-1994 dönemine dönme emareleri göstermeye başladı. Eser ve hizmet namına ortada elle tutulur hiçbir hizmet yok. İstanbul'un temel sorunu imkan ve kaynak kıtlığı değil, vizyon ve beceri eksikliğidir. Son 5 yılda 5 katına çıkartılan, belediye borçlarıyla gelen kaynak şahsi işlere harcanırsa elbette oradan hizmet çıkmaz. Balya balya, bavul bavul paralar bir yerlerden geliyor, bir yerlere gidiyor. Partiye bina alınmasından, vergi kaçırmaya pek çok şey söylendi. Ama hala vizdanı tatmin eden bir açıklama duyamadık. Aksine her konuşanla iş biraz daha çirkinleşiyor. Tüm bu rezilliklerle siyaset kirlendi. Şehr-i İstanbul'u kirlettiler. İstanbul'u bunların eline bırakmamak vicdan borcumuzdur. Bakınız bugün İstanbul, bir yol ayrımında bulunuyor. Bir tarafta sadece ben diyenler var diğer tarafta sadece İstanbul diyenler var. 

Bir tarafta yaklaşan deprem tehlikesini umuramayanlar var, diğer tarafta İstanbul'u depreme hazırlamak için projeler hazırlayanlar var. Allah'ın izniyle 31 Mart'ta bu düğümü çözecek ve İstanbul'un Türkiye Yüzyılı yürüyüşünü biz başlatacağız. Hamdolsun bugüne kadar ne biz İstanbul'a ne de İstanbul bize mahcup oldu. Biz, eksiğini ve hatasını asla inkar etmeyen bir ekibiz. Milletimize kulak veriyoruz. Sizden gelen geri dönüşlere göre kendimizi sürekli yeniliyor, ufkumuzu genişletiyoruz. Bizden daha enerjik, bizden daha vizyon sahibi bir kadro göremezsiniz. Varsın onlar, karınlarında 40 tilki dolaştırıp, kırkının da kuyruğunu birbirine değdirmeyecek cinlikler peşinde koşsunlar. Biz daima milletimizimn emrinde, huzurunda olacağız.

Naci Görür: Sakın deprem bitsin diye dua etmeyin, deprem biterse hepimiz biteriz Naci Görür: Sakın deprem bitsin diye dua etmeyin, deprem biterse hepimiz biteriz

Kardeşlerim, referanslarınızı nereden verdiğiniz, sizin nereden beslendiğini gösterir. Milletimizin bizatihi kendisi bizim referansımızdır. Hak ve özgürlükler anlamında tarihe geçirdiklerimiz bizim referansımızdır. Milli iradenin önündeki engelleri kaldırarak, ülkemizde hakim kılmamız biizm referansımızdır. Dünyadaki tüm mazlumların umudu haline gelen bir Türkiye gerçeği bizim referansımızdır. Her seçim öncesinde insanımızı korkutmak için bizimle ilgili ortaya bir sürü yalan ve iftira attılar ama bir kez olsun haklı çıkmadılar. Ama hiçbir zaman akıllanmadılar, kendilerini düzeltmediler. Biz hiçbir zaman istismar siyaseti yapmadık. Sandıkta hangi partiye oy verdiğine bakmadık, ayrımcılığın her çeşidini elimizin tersiyle ittik. Kazanma değil sadece kaybettirme şantajıyla siyaset yapma fırsatçılığına hiçbir zaman dönüp bakmadık. 

"Şu an karşımda 650 bin kişi var"

Ülkemizin, adete bir özet, bir modeli olan İstanbul, tüm bu yaklaşımımızın en yakın şahididir. Şu anda diğer genel başkanlar evlerinde, ofislerinde yatarken ben 25 velayete gittim. Konu İstanbul olunca bu yatırım listesi öylesine uzun ki tek tek anlatmaya kalksak günler yetmez. Şu an karşımda 650 bin kişi var. Geçtiğimiz 21 yılda İstanbul'a 1 trilyon 650 milyon lira yatırım yaptık. Böyle bir yatırımı kimse yapmadı ama biz yaptık. Biz göreve geldiğimizde İstanbul çöp, çamur ve çukur deryasıydı. Eğitim; okullarıyla, yurtlarıyla, üniversiteleriyle İstanbul'u ilim irfan merkezi konumuna yükselttik. Şehircilikte TOKİ vasıtasıyla 228 bin konutu tamamlayarak hak sahiplerine teslim ettik. İstanbul'daki 7 buçuk milyon bağımsız bölümün 1 buçuk milyon bölümü riskli olarak kabul ediliyor. Bunlardan 600 bininin acilen dönüştürülmesi gerekiyor. Önümüzdeki dönemde İstanbul'un en büyük önceliğinin deprem hazırlığı olduğunu görüyoruz. Ulaştırmada, İstanbul'da 350 kilometreden devraldığımız bölünmüş yol mesafesini 794 kilometreye çıkardık.

Amacımız İstanbul için hazırladığımız bin 100 kilometrelik raylı sistem projelerinin tamamını hayata geçirmektir. Metro için yeni bir çivi dahi çakmayanlar, inşaat safhasında devraldıkları hatlarının çoğunu bitiremediler. Yıllık 90 milyon yolcu kapasitesi olan İstanbul Havalimanımız geçen yıl 76 milyon yolcu trafiğine ulaştı. Milletimizin 80 yıllık hayalini gerçekleştirip Ayasofya'yı yeniden ibadete açtık. 

Önceki seçimlerde başka partilere ya da adaylara oy vermiş ama mevcut yönetimden rahatsız olan kardeşlerimize ulaşacağız. Şehrimizin son 5 yılda yaşadığı irtifa kaybını anlatacağız. İstanbul bir dönem Cumhur İttifakının gölgesinde gezenlerin oyunlarına gelmez.  Hangi siyasi partiye mensup olursa olsun, İstanbullu vatandaşlarımın sağ duyusuna güveniyorum. Gazzeli kardeşlerimiz başta olmak üzere feryatları göğü çınlatan tüm mazlumların Allah yardımcısı olsun. Rabbim bizlere ve tüm müslümanlara mutlulukla idrak edeceğimiz Ramazanlar dilesin. 

Kaynak: Haber Merkezi