Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Haliç Kongre Merkezi'nde AK Parti Aday Tanıtım Toplantısı'nda konuştu. AK Parti'nin 11'i büyükşehir toplam 26 belediye başkan adayını açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, 31 Mart’ta seçim zaferlerine en büyük halkayı ilave edeceklerine inandıklarını söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 26 belediye başkan adayını kapsamlı istişareler ve araştırmalar sonucunda belirlediklerini vurguladı. Erdoğan, Amacımız, 31 Mart 2024 seçimleri için de milletimizin huzuruna gerçek belediyecilik sözümüzü yerine getirecek adaylarla çıkmaktır. Hiçbir insanımızın beceriksizlere tıpış tıpış oy verme mecburiyeti yoktur. Yarı zamanlı belediye başkanlığı yapılmaz. İstanbul asla ihmale gelmeyen, sürekli ilgilenilmesi, sorunlarına çözüm üretilmesi gereken bir şehirdir" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamasından satırbaşları şöyle:

"İçimizdeki İsrail muhipleri rahatsız olsa da mazlum ve mağdurlara sırtımızı asla dönmeyeceğiz"

"Sevgili İstanbullular aday açıklama toplantımıza teşrifleriniz için her birinize şükranlarımı sunuyorum. İsrail’in alçakça saldırılarında şehit düşen 23 bin Filistinli kardeşimizde de Allahtan rahmet diliyoruz. Daha fazla kan dökerek can alarak çocuk öldürerek abat olacaklarını zannedenler er ya da geç ilahi adaletle yüzleşeceklerdir. İçimizdeki İsrail muhipleri rahatsız olsa da birileri istiyor diye biz kardeşlerimize, mazlum ve mağdurlara sırtımızı asla dönmeyeceğiz."

Er ya da geç ilahi adaletle yüzleşeceklerdir. Zalimlerden hukuk önünde hesap sorulması için gereken her türlü çabayı göstereceğiz. Birlileri istiyor diye biz mazlumlara sırtımızı asla dönmeyeceğiz. Tüm imkanlarımızla Filistinli kardeşlerimizin yanında dimdik duracağız.

“Adayları kapsamlı istişareler, araştırmalar sonunda belirledik”

Bugün burada 31 Mart 2024 seçimlerinde partimizi temsil edecek 11 büyükşehir ve 25 il belediye başkan adayımızı açıklamak üzere bir aradayız. Esasen bizim belediyecilikteki müktesebatımız yeni değildir. Artık 30 yılı bulan şanlı bir geçmişten süzülüp gelen birikim ve donanıma sahibiz. Adayları kapsamlı istişareler, araştırmalar, değerlendirmeler sonunda belirledik.

Belediyecilikte adeta bir destan yazdık. 94 ruhu denilen belediyecilik anlayışlıya Türkiye’de çığır açtık. Ülkemizin kalkınma eksiklerini tamamlamak için harekete geçtik. İstanbul çöp, çukur, çamur diye tanımlanmıyor muydu? İstanbul’u nasıl temizlediysek 30 büyük şehir ve 51 il belediyeleri ile de bu temizlik için yola çıktık.

"Hiçbir insanımızın beceriksizlere tıpış tıpış oy verme mecburiyeti yoktur"

31 Mart’ta seçim zaferlerimize en büyük halkayı ilave edeceğimize inanıyoruz.

Amacımız, 31 Mart 2024 seçimleri için de milletimizin huzuruna gerçek belediyecilik sözümüzü yerine getirecek adaylarla çıkmaktır. Hiçbir insanımızın beceriksizlere tıpış tıpış oy verme mecburiyeti yoktur. Yarı zamanlı belediye başkanlığı yapılmaz. İstanbul asla ihmale gelmeyen, sürekli ilgilenilmesi, sorunlarına çözüm üretilmesi gereken bir şehirdir."

"Riyaddan size ekmek çıkmaz"

Her biri 28 Şubat sürecindeki provokasyonların kötü birer kopyası niteliğindeki oyunlarla seçim öncesi zihinler bulandırılmaya çalışılıyor. 

Bu millet, İstiklal Marşı'na dahi Kelime-i Tevhidi ilmek ilmek işlemiş aziz bir millettir. Bugün de İslam'ın nüvesini teşkil eden Kelime-i Tevhid'i bilemeyecek kadar cehalet, nefret ve gaflet çukurunda boğuluyorlar.

Riyaddan size ekmek çıkmaz.

“Özgür efendinin genel başkanlık macerası daha başlamadan bitmeye yüz tuttu”

Özgür efendinin genel başkanlık macerası daha başlamadan vesayet gölgesi altında bitmeye yüz tuttu.

Bizi üzen, ülkemizin ikinci büyük siyasi partisi hüviyetine sahip CHP'nin Türkiye düşmanlarına kuyruk olmasıdır.

 CHP uzunca bir süredir siyaseten iflas etmiş durumdadır. Ne millete umut verebiliyorlar ne de proje ve vizyon namına ortaya bir fikir koyabiliyorlar.

El ele, omuz omuza vererek İstanbul'u son 5 yıllık fetret devrinden mutlaka çıkartacağız."

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıkladığı adaylar şöyle:

İstanbul ve Ankara'daki berberlerin izin günleri belli oldu İstanbul ve Ankara'daki berberlerin izin günleri belli oldu

Artvin: Mehmet Kocatepe

Aydın: Mustafa Savaş

Balıkesir: Yücel Yılmaz

Bingöl: Erdal Arıkan

Bitlis: Nesrullah Tanğlay

Bursa: Ali Nur Aktaş

Çanakkale: Julide İskenderoğlu

Çankırı: Hüseyin Filiz

Denizli: Osman Zolan

Düzce: Faruk Özlü

Edirne: Belgin İba

Elazığ: Şahin Şerifoğulları

Erzurum: Mehmet Sekmen

Eskişehir: Nebi Hatipoğlu

Giresun: Aytekin Şenlikoğlu

Isparta: Şükrü Başdeğirmen

Kastamonu: Tahsin Babaş

Kocaeli: Tahir Büyükakın

Muğla: Aydın Ayaydın

Ordu Mehmet Hilmi Güler

Rize: Rahmi Metin

Samsun: Halit Doğan

Sinop: Yakup Üçüncüoğlu

Tokat: Eyüp Eroğlu

Yalova: Mustafa Tutuk

İstanbul: Murat Kurum

Kaynak: Haber Merkezi