Cumartesi Anneleri/İnsanları ve insan hakları savunucuları, gözaltında kaybedilen yakınlarının akıbetini öğrenmek ve faillerin yargılanması talebiyle bir kez daha Galatasaray Meydanı’nda basın açıklaması yapmak ve karanfillerini bırakmak için buluştu.

Artı Gerçek’te yer alan habere göre açıklama öncesi konuşan İnsan Hakları Derneği (İHD) İstanbul Şube Başkanı Gülseren Yoleri, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in 18 Ocak’ta, “Geçmişte siyasi cinayetlere tanık olduk ama mertçeydi” sözlerini değerlendirdi. Yoleri, “karanlık cinayetlerin bir itirafıdır” ifadelerini kullandı.

Yıldız: Mertçe getirdim kalleşçe yok ettiniz

Vahap Canan’ın ardından söz alan gözaltında kaybedilen Murat Yıldız’ın annesi Hanife Yıldız söz aldı. Hanife Yıldız 90’lı yıllarda bir polis memurunun kendini arayarak 'Oğlunu bize getir yoksa bir yerde ölecek. Nerde olduğunu bil. Suçsuzsa zaten aklanır çıkar' dediğini önceki yıllarda anlatmış ve bu sözler doğrultusunda oğluna “teslim ol” dediğini oğlunun da teslim olduğunu ifade etmişti. Hanife Yıldız, Meral Akşener’in sözlerine 28 yıldır oğlunun akıbetini sorduğu Galatasaray Meydanı’ndan yanıt verdi. Yıldız, şunları söyledi:

“Bir anne olarak size mertçe getirdim, siz oğlumu kalleşçe yok ettiniz. Meral hanım sen kim oluyorsun? Mertlik kim siz kimsiniz? Bırak Kürt düşmanlığını, Alevi düşmanlığını, halk düşmanlığını. Lanet olsun sizin siyasetinize.”

Erdoğan'ı TEKNOFEST'te protesto eden eylemciler serbest bırakıldı Erdoğan'ı TEKNOFEST'te protesto eden eylemciler serbest bırakıldı

Kaynak: Artı Gerçek