Gözaltında kaybedilen yakınlarının akıbetini sormak ve faillerin yargılanması talebiyle Galatasaray Meydanı’nda 1995 yılından bu yana eylem yapan Cumartesi Anneleri, bir kez daha adalet talebini haykırdı.

Kayıp yakınları, 28 Temmuz 1993'te kaçırılan ve daha sonra ölüsü bulunan Özgür Gündem Gazetesi Bitlis muhabiri Ferhat Tepe için adalet istendi. Galatasaray Meydanı’nda gerçekleştirilen eylemde yapılan basın açıklamasını, gözaltında kaybedilen Hayrettin Eren’in yeğeni Setenay Eren yaptı.

“Devletin ilgili tüm kurumları onun gözaltına alınmadığını söyledi”

Eren, “Gözaltında kaybedilişinin 31. yılında Gazeteci Ferhat Tepe için adalet istiyoruz. 1011. haftamızda yine hiç bir hukuki ve vicdani dayanağı olmayan engelleme nedeniyle bizi kayıplarımızla buluşma mekanımız Galatasaray Meydanı’ndan ayıran polis bariyerleri önündeyiz. 1011. haftamızda 31 yıl önce gözaltında kaybedilen gazeteci Ferhat Tepe için adalet istiyoruz. 19 yaşındaki Ferhat Tepe, Özgür Gündem gazetesi Bitlis muhabiriydi. Ağır hak ihlallerine maruz kalanların sesini duyurmaya çalışıyordu. Ferhat, 28 Temmuz 1993 tarihinde Bitlis şehir merkezinde, silahlı ve telsizli üç kişi tarafından kaçırıldı. Ailenin ve çalıştığı gazetenin ısrarlı başvurularına rağmen, devletin ilgili tüm kurumları onun gözaltına alınmadığını söyledi” dedi.

'Türk Eskobar' lakaplı uyuşturucu baronu Urfi Çetinkaya cezaevinde öldü 'Türk Eskobar' lakaplı uyuşturucu baronu Urfi Çetinkaya cezaevinde öldü

Kaynak: Haber Merkezi