‘Kayıplar bulunsun, failler yargılansın’ talebiyle eylem yapan Cumartesi Anneleri 996’ncı hafta buluşması bugün Galatasaray Meydanı'nda yapıldı.

Artı Gerçek’te yer alan habere göre yapılan açıklamaya Yedigöl’ün kardeşi Muzaffer Yedigöl de katılırken, kayıp yakınları adına ortak basın metnini bu hafta Türkiye İnsan Hakları Vakfı (TİHV) İstanbul Temsilcisi Ümit Efe okudu. Efe, işkence merkezi olarak adlandırılan Gayrettepe Birinci Şube Binası’nda Yedigöl’ün işkenceye uğradığına şahitlik ettiğini belirterek kentsel dönüşüm kapsamında yıkılma kararına da değindi.

Efe’nin “Kaybedilişinin 43’üncü yılında Nurettin Yedigöl’ü unutmadık” sözleriyle başladığı konuşmasında Yedigöl’ün anne ve babasının anarak son nefeslerine kadar oğullarını arayan mücadele arkadaşlarımız İsmail ve Zeycan Yedigöl’ün bıraktıkları yerden soruyoruz: Nurettin Yedigöl nerede?” sorusunu sordu.

Interpol tarafından dolandırıcılık suçundan kırmızı bültenle aranan şüpheli Bodrum'da yakalandı Interpol tarafından dolandırıcılık suçundan kırmızı bültenle aranan şüpheli Bodrum'da yakalandı

Kaynak: Haber Merkezi