Galatasaray Meydanı’ndan yetkilileri göreve çağıran Cumartesi Anneleri, Talat Türkoğlu’nun nerede olduğunu sordu. Cumartesi Anneleri/İnsanları ve insan hakları savunucuları, gözaltında kaybedilen yakınlarının akıbetini öğrenmek ve faillerin yargılanması talebiyle bir kez daha Galatasaray Meydanı’nda basın açıklaması yapmak ve karanfillerini bırakmak için buluştu.

İstanbul ve Ankara'daki berberlerin izin günleri belli oldu İstanbul ve Ankara'daki berberlerin izin günleri belli oldu

Cumartesi Anneleri adına yapılan açıklamayı İHD Kayıp Komsiyonu’ndan Zeynep Yıldız okudu.

“Sivil polisler tarafından takip edildiğini kardeşlerine söyledi”

Yıldız, kayıp yakınlarının ’hafıza mekanımız’ dedikleri meydanın bariyerlerle kapalı olmasını eleştirerek AYM kararının uygulanması çağrısı yaptı. Açıklamadan öne çıkanlar şöyle:

“Sosyalist kimliğiyle bilinen 45 yaşındaki Talat Türkoğlu İstanbul Avcılar'da yaşıyordu.

29 Mart 1996 tarihinde annesini ziyaret etmek için Edirne’ye gitti. İstanbul’dan Edirne’deki evin kapısına kadar sivil polisler tarafından takip edildiğini kardeşlerine söyledi. Ailesinin yanında kaldığı sürede onlar da bu duruma tanıklık etti.1 Nisan 1996 tarihinde İstanbul’daki evine dönmek üzere yola çıktı ve kendisinden bir daha haber alınamadı.”

“Af Örgütü’nün tüm girişimleri sonuçsuz kaldı”

Türkoğlu Ailesi, İnsan Hakları Derneği ve Uluslararası Af Örgütü’nün tüm girişimleri sonuçsuz kaldı. Resmi makamlar Talat Türkoğlu’nun gözaltına alınmadığını ve nerede olduğunu bilinmediklerini söyledi.

Kaynak: Artı Gerçek