Hakim ve savcıların görevde yükselme kararları Resmi Gazete'de yayımlandı Hakim ve savcıların görevde yükselme kararları Resmi Gazete'de yayımlandı

Galatasaray Meydanı’nda düzenlenmek istenen 700’üncü hafta buluşmasına yönelik polis saldırısı sırasında gözaltına alınan 46 kişiye “2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanununa muhalefet” iddiasıyla açılan davanın 13’üncü duruşması bugün 21. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Duruşma büyük salon talebi üzerine 27. Ağır Ceza Mahkemesi salonuna alındı.

Duruşmayı Türkiye İnsan Hakları Vakfı (TİHV), İnsan Hakları Derneği (İHD), Uluslararası Af Örgütü, PEN Norveç Türkiye Danışmanı Caroline Stockford, PEN Norveç Direktör Yardımcısı'nın olduğu heyet de izledi.

Duruşma ertelendi

Savcı, esas hakkındaki mütalaanın hazırlanması için dosyanın tarafına gönderilmesini istedi. Mahkeme, savunması alınmayan iki sanık yönünden dosyanın ayrılmasına karar verdi. Esas hakkındaki mütalaanın hazırlanması için dosyayı iddia makamına gönderen duruşma hakimi, bir sonraki duruşmayı 10 Ocak 2025’e erteledi.

Kaynak: Duvar