Dünyaca ünlü rock müzik grubu AC/DC'nin ilk bateristi Colin Burgess, 77 yaşında hayata gözlerini yumdu. Bu haber sonrasında müzikseverler Colin Burgess'in hayatını araştırmaya başladı. Colin Burgess kimdir? Colin Burgess neden vefat etti? Colin Burgess hayatı ve biyografisi...

Colin Burgess kimdir? 

Colin John Burgess 16 Kasım 1946 tarihinde doğdu. 1968'den 1972'ye kadar Masters Apprentices'de davulcu olan Avustralyalı bir rock müzisyeniydi.  Kasım 1973'ten Şubat 1974'e kadar, The Masters Apprentices "5:10 Man", "Think about Tomorrow Today", "Turn Up Your Radio" ve "Çünkü Seni Seviyorum" (AC/DC grubu hard rock tarzı) ile ilk 20 single listesinde başarı elde etti.

1998 yılında, Burgess ile birlikte Usta Çıraklar ARIA Onur Listesi'ne alındı. Kardeşi Denny Burgess ile His Majesty dahil olmak üzere çeşitli gruplarda bas gitar ve vokalde sahne aldı.

Colin Burgess (musician) - Wikipedia

AC/DC serüveni

Burgess Avustralya'ya döndü ve Kasım 1973'te hard rockçıların AC/DC oluşumu için işe alındı. Ritim gitarda Malcolm Young'e, lead gitarda ise kardeşi Angus'ya katıldı. Baş vokalde Dave Evans ve bas gitarda Larry Van Kriedt vardı. Burgess, Şubat 1974'te sahnede sarhoş olduğu için kovuldu. Daha sonra birisinin içkisine katkı yaptığını söyledi.

Şubat-Mart 1975'te Phil Rudd katılmadan önce Burgess'in yerini bir dizi davulcu aldı. Eylül 1975'te Melbourne, Burgess'in yerine birkaç haftalığına geri çağrıldı. Kaderin bir cilvesi olarak Burgess, Bon Scott'un Şubat 1980'de öldüğü gece, kulüpten ayrılmadan önce onunla konuşmak için Londra'daki Müzik Fabrikasındaydı.

Colin Burgess, 15 Aralık 2023 tarihinde vefat etti. Ölüm sebebi ise açıklanmadı. 

Almanya İçişleri Bakanı Nancy Faeser kimdir? Almanya İçişleri Bakanı Nancy Faeser kimdir?

Colin Burgess from AC/DC passed away: What is known | RBC-Ukraine

Editör: Halide Tonga