Günümüzde teknolojinin gelişmesine paralel olarak yapay zekâ ile ilgili yapılan çalışmalar artıyor. İnsani davranışlardan esinlenerek sistemleştirilen Yapay zekâ; insansı davranışları gösterme, sayısal olarak mantık sağlama, hareket, konuşma ve ses algılama gibi pek çok yeteneği beraberinde taşıyor. Robotik sistemin uygulamaya geçmesi ile artık birçok insani güç gerektiren işi yapay zekâ ve onların yüklendiği robotlar devralıyor.
Teknolojinin ileri noktalara gelmesi için büyük çalışmalar gerçekleştiren Elon Musk en son insan beynine çip yerleştirmiş ve kontrol mekanizması üretmişti. Yaptığı çalışmalarının başarılı olduğunu söyleyen Elon Musk bir de hayali olduğunu söylemişti. uzaylı'ya benzeyen ve hiper-verimli bir montaj hattında iş birliği yapan yüzlerce robotla donatılmış bir otomobil fabrikası oluşturmayı ve bir avuç insan bu işi denetlemesini istemişti. Böylece Tesla'nın Model 3 elektrikli aracının üretimi tamamen otomatik hale getirilecekti. Musk gerekçesini ise ‘’Robotlar insanların yapabileceği her şeyi yapabilir ve onlardan çok daha hızlılar. O zaman neden üretim hızını düşüren insanları denklemden çıkarmıyoruz?’’ şeklinde ifade etti. Musk’ın bu denklemi istediği gibi gitmedi ve işlerini tamamlayabilmek için yüzlerce çalışanı işe almak zorunda kaldı.
Gelişmiş ülkelerden biri olan Çin'de gerçekleşen bu durum ise görenleri şaşırttı. Kadınlar yapay zekanın erkeklerden daha ilgili olabileceğini söyleyerek kendilerine yapay zeka sevgili bulma kararı verdi. Kadınların bir kısmı yapay zekanın nasıl konuşulacağını gerçek bir erkekten daha iyi bildiklerini, İş yerindeki sorunları anlatabildikleri, Sohbet etmenin daha zevkli olduğunu ve kendilerini romantik bir ilişki içerisinde bulduklarını söyledi. Bu kapsamda yapay zeka artık insan ilişkilerine de müdahele eder hale geldi.