Kış mevsiminde sıklıkla tercih edilen kestane, pek çok insan tarafından beğenilerek tüketiliyor. Kış mevsimiyle birlikte kestane satışları yoğunluk kazandı. Türkiye’de bu yık kestanenin az olması ve yüksek fiyattan satılması ithal kestaneye talebi artırdı. İthal kestaneye talep artarken, Çin kestanesi de öne çıktı. Peki, bu kadar çok konuşulan Çin kestanesi nedir? Çin kestanesinin zaraları nelerdir? Detayları haberimizde…

Çin kestanesi nedir?

Çin kestanesi, Castanea mollissima olarak bilinir. Fagaceae ailesinden gelir. Kore, Çin ve Tayvan’a özgü bir kestane çeşididir. Çin kestanesi, esasen hayvan yemi olarak kullanılır. İnsan tüketimi için uygun değildir.

Naci Aktaş kimdir? Naci Aktaş kimdir?

Çin kestanesinin farkı nedir?

Çin kestanesinin en önemli özelliği büyük boyutlu olması ve içinde çeşitli tohumlar barındırmasıdır. Çin kestanesi, yerli kestaneye göre daha ekonomiktir. Bu kestaneleri ayırt etmenin bir başka yolu ise kokusudur. Çin kestanesi pişince de farklı etkiler ortaya çıkar. Tadı aslında yok gibidir. Piştiği zaman kabuğundan ayrılmaz ve beyaz renkli köpükler çıkarabilir.

Çin kestanesi zararları nedir?

Çin kestanesinde yer alan hemaglutinin isimli bileşen, insanların sağlığı üzerinde toksik etkiler oluşturabilir. Öte yandan Çin kestanesi kanın pıhtılaşmasını zorlaştırır, mide bulantısı, ishal ve kusma gibi sorunlara neden olabilir.

Kaynak: Haber merkezi