Çiğdem Kılıçgün Uçar kimdir? Çiğdem Kılıçgün Uçar, nereli ve kaç yaşındadır? Sorularının cevabı merak ediliyor. Çiğdem Kılıçgün Uçar’ın kim olduğu merak ediliyor. Arama motorlarında Çiğdem Kılıçgün Uçar kimdir? Çiğdem Kılıçgün Uçar kaç yaşında, nereli, mesleği ne? Sorgulamaları yapılıyor.  Çiğdem Kılıçgün Uçar’ın biyografisini haberimizde derledik…

Zeynep Kızıltan kimdir? Zeynep Kızıltan kimdir?

Çiğdem Kılıçgün Uçar kimdir? 

Çiğdem Kılıçgün Uçar 1978 tarihinde Erzincan ilimiz merkezinde dünyaya gelmiştir. İlk,orta ve lise eğitimini doğrudan bu kentimiz üzerinden başarıyla tamamladı.Bu dönemler boyu zorlu bir hayat geçirmiştir. Bu bakımdan eğitim süreçlerini zor şartlar üzerinden tamamladı.

Daha sonrasında ise İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Bilim Tarihi bölümünden 1999 yılında mezun oldu. Uçar, yüksek lisans eğitimini yüksek başarıyla tamamladı. Çiğdem Kılıçgün Uçar bir dönem İstanbul ilimizde milletvekililiği görevinde de yer almıştır. Siyaset hayatına ise aktif olarak 1999 yılından itibaren Halkın Demokratik Partisi İstanbul Bakırköy Örgütü bünyesinde görev almıştır.

Siyasi hayatı

Çiğdem Kılıçgün Uçar kariyerli bir siyasi hayata sahip olmuştur. Bu doğrultuda ise özellikle şiddete ve ayrımcılığa maruz kalmış kadınların haklarını savunmuştur. Bu yönde uzun dönemler boyunca Türkiye Büyük Millet Meclisi kürsüsünden reformlar yapılması talebinde bulunmuştur.

Çiğdem Kılıçgün Uçar, Demokratik Toplum Partisi bünyesinde hayata geçirilen eş başkanlık sisteminin şehir bazından İstanbul merkezli olarak uygulanmasında partinin ilk kadın eşbaşkanı olarak göreve geldi. Fakat DTP kapatılması sonucunda aynı görevini doğrudan Barış Ve Demokrasi Partisi İstanbul İl Eş Başkanı olarak yürütmeye devam etti. 22 Haziran 2014 yılında gerçekleştirilen HDP 2.Olağan üstü Kongresi üzerinden PM üyesi olarak seçildi. 12 Kasım 2023 yılında Keskin Bayındır ile birlikte DBP eş başkanı olarak seçildi. 

Editör: Kadir Gürhan