2024 yerel seçimlerde Kadir Aydar’ın tekrar aday yapılması Ceyhan halkının yanında kamuoyunu da iyice şaşırttı. Ceyhan halkının yakından tanıdığı Aydar Ailesi olarak bilinen aile üyelerinden babanın Oda Başkanı, kardeşin CHP ilçe başkanı, abinin de aday olduğundan dolayı Ceyhan halkının şaşırması bundan dolayı değil tabi ki de. 

Ceyhan 1. Ağır Ceza Mahkemesinin 26.06.2020 tarihinde 2018/137 Esas, 2020/219 Karar sayılı ilamı ile Kadir Aydar hakkında birden fazla kişi tarafından birlikte yağma suçundan dolayı verilen 8 yıl 4 ay hapis cezasının az bulunması nedeniyle Adana Bölge Adliye Mahkemesi 8. Ceza Dairesinin 2020/1755 Esas, 2021/2964 karar sayılı ilamı ile bozma kararı vermiştir. Bozma kararının nedeni Kadir Aydar’ın beraat etmesi yada daha az cezayı alması için verilmemiştir. Trafik kazası sonucunda ömür boyu bir başkasının bakımına muhtaç hale gelen Kızcağıza sigorta şirketi tarafından ödenen tazminatı geri almak adına tehdit ve silah kullanarak zorla başlarında Kadir Aydar’ın olduğu Aile üyelerince bu suçun işlenmesi nedeniyle TCK 149/1-d bendinin uygulanmaması nedeniyle bozma kararı verilmiştir. Bu maddeye göre verilecek ceza on yıldan onbeş yıla kadardır. Bozma kadarı sonrasında yapılan yargılama neticesinde Savcılık makamınca başta Kadir Aydar olmak üzere aile fertleri hakkında 15 yıla kadar ceza alması yönünde mütala verilmiş ve karar duruşması Şubat ayında görülecektir. Mahkeme evraklarının tamamında bu durum açıkça görülmektedir. 

Bu dosyanın yanında sanık olarak Kadir Aydar’ın yargılandığı Ceyhan 4. Asliye Ceza Mahkemesinin 2024/24 esas sayılı dosyadan da ceza alması kuvvetle muhtemeldir. 

TBMM Başkanı Kurtulmuş, Washington’da TBMM Başkanı Kurtulmuş, Washington’da

Bu olayların tamamı Ceyhan halkı tarafından bilindiğinden parti üyesi dahil olamayacak birinin aday olarak ilan edilmesi ilçe genelinde şaşkınlık yarattı. Basit bir GBT taramasında arkadaş olmayacak birinin aday yapılması Adana genelinde büyük bir ses getirmiş durumda. 

Tüm bu bilgiler çerçevesinde ve mahkemeye yansıyan ifadeler ve deliller ışığında böyle birinin aday yapılması Ceyhan halkı nezdinde hakaret olarak algılanmış ve Ceyhan gibi nezih bir ilçeye aday yapılması CHP ye büyük bir oy kaybettireceği kesinlik kazanmış durumda. 

Tüm bunlarla beraber Kadir Aydar’ın bugüne kadar memnu haklarını alamadığı ve aday yapılamayacağı gelen bilgiler arasında yazımızda yerini almıştır.

Kaynak: Oğulcan Balcı