Özel sektör öğretmenleri eğitim nöbetine devam ediyor: ‘Eylemlerimizi kararlılıkla sürdüreceğiz’ Özel sektör öğretmenleri eğitim nöbetine devam ediyor: ‘Eylemlerimizi kararlılıkla sürdüreceğiz’

CHP’nin içinde tartışmalara neden olduğu için açıklanması geciken Ankara Çankaya Belediye Başkan adayının ismi Cuma günü PM’ye gelecek. 24 kişinin adaylık için başvuruda bulunduğu Çankaya’da, CHP Genel Başkan Yardımcısı Gül Çiftçi'nin ve Özgür Özel’in avukatı Hüseyin Can Güner’in isimleri ön plana çıkıyor.

PM’ye Güner’in ismi sunulacak

24 aday arasında iki isme kadar inilen listeden Özgür Özel’in avukatı Hüseyin Can Güner’in isminin cuma günkü PM’ye sunulacağı belirtiliyor. Hüseyin Can Güner’in adaylığının, CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba tarafından, Genel Başkan Yardımcısı Gül Çiftçi’nin adaylığının ise Ankara üçüncü bölge milletvekilleri Tekin Bingöl ve Umut Akdoğan tarafından desteklendiği belirtiliyor. Çankaya’da aday tartışmalarına Mansur Yavaş’ın da dahil olduğu ve ABB'de Tabiat ve Kültür Varlıkları Daire Başkanı olarak görev yapan Bekir Ödemiş’in ismi için bastırdığı iddia edildi. CHP Kurultayından önce Kılıçdaroğlu’na tam desteğini açıklayan mevcut Belediye Başkanı Alper Taşdelen’in ise aday gösterilmeyeceğine kesin gözüyle bakılıyor.  

Pazartesi günü Ankara Arena'da aday tanıtım toplantısı yapılacak

CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in deprem bölgesi ziyaretinin ardından aday mesaisine devam etmesi bekleniliyor. Bu hafta Cuma günü yapılacak olan PM toplantısında Çankaya ve Kadıköy adayının yanı sıra büyükşehirlerden Kayseri, Malatya, Ordu ve Şanlıurfa adaylarının netleşeceği belirtiliyor. Belirlenecek adaylar, Pazartesi günü Ankara Arena'da yapılacak olan aday tanıtım toplantısında kamuoyuyla paylaşılacak.  

Kaynak: Kadir Gürhan