Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), Hatay Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday gösterdiği Lütfü Savaş'ı, bugünkü aday toplantısında anons etmedi.

Numan Kurtulmuş: Siyaset bir düşmanlık alanı değil bir rekabet alanı Numan Kurtulmuş: Siyaset bir düşmanlık alanı değil bir rekabet alanı

Partide yeni anket doğrultusunda değerlendirme sürüyor. Parti kaynakları son anketin olumsuz geldiğini belirterek Savaş’ın yerine başka bir ismin gösterilmesinin sürpriz olmayacağını kaydediyor.

Lütfü savaş krizinde neler olmuştu?

Mevcut başkan Savaş'ın ismi, parti tarafından ilk duyurulduğu günden beri tartışmalara konu oluyordu. Son olarak 6 Şubat depremlerinin yıldönümünde Hataylılar tarafından yuhalanan Savaş adaylıktan vazgeçmemiş, parti ise yeni isim arayışlarına girmişti. Savaş protestolar sonrası "Hatay üzerinden kirli bir oyun oynanıyor. Protestocuların kim olduğunu biliyoruz. Korkmayacağım, sinmeyeceğim" demişti.

CHP'nin AHBAP Derneği Başkanı sanatçı Haluk Levent ve eski Beyoğlu Belediye Başkan Adayı Aylin Kotil'e de gayriresmi bir teklif götürüldüğü iddia edilmişti. Levent de Kotil de teklifleri reddettiğini, CHP de 'kurumsal düzeyde' bir teklif yapılmadığını açıklamıştı.

Kaynak: Haber Merkezi