Her yıl binlerce gurbetçi tatillerini  geçirmek için geldikleri Türkiye’de ve  geri döndükleri yol olan Kapıkule Sınır kapısında Cumhuriyet Halk Partisi gurbetçilere  yönelik 'Sıla Yolu' projesini başlattı. Proje kapsamında yurda giriş ve çıkış yapan gurbetçilere  Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel’in mektubu dağıtılarak gurbetçilerin sorunları dinlendi. Kapıkule Sınır Kapısında kurulan standın önünde açıklama yapan Yurt Dışı Örgütlenmeden Sorumlu Parti Meclisi Üyesi Mehmet Tüm, 'Sıla  Yolu ' projesi ile gurbetçilerimizin sorunlarını belirleyip çözümü için çalışacaklarını söyledi.

“Sınır Kapısından başlayan tüm sorunların farkındayız”

Cumhuriyet Halk Partisi'nin gurbetçilere yönelik başlattığı 'Sıla Yolu ' projesi hakkında konuşan Yurt Dışı Örgütlenmeden Sorumlu Parti Meclisi Üyesi  Mehmet Tüm," Yurt dışında yaşayan ama vatanını hiç terk etmeden, memleketimizin huzuru, demokrasisi ve özgürlükleri için mücadele veren, sıla hasretiyle her yıl ülkemizi ziyaret eden gurbetçilerimizin sorunlarına dikkat çekmek için toplandık. Burada bir haftalık yoğun bir programı gurbetçilerimizin sorunlarının çözümü için hayata geçireceğiz.  Gurbetçilerimiz sevdiklerine kavuşmak, memleket hasreti gidermek için yola çıktı. Sınır kapısından başlayan onlarca sorunun farkındayız. Gurbetçilerimiz on yıllardır bulundukları ülkelerin iş gücü, kalkınma kaynağıdır.  Ülkemizi temsil eden her bir yurttaşımızla gurur duyuyoruz. Yurtdışındaki evimiz, kardeşimiz, yuvamız gurbetçilerimizdir" dedi.

Bahçeli: Anayasanın ilk dört maddesine şaşı bakanlar bizim için yok hükmündedir Bahçeli: Anayasanın ilk dört maddesine şaşı bakanlar bizim için yok hükmündedir

“Gurbetçilerimize yönelik çalışmaya devam ediyoruz”

Cumhuriyet Halk Partisi olarak gurbetçilere sahip çıkmak her türlü sorunun çözümü için mücadele vermek boyunlarının borcu olduğunu söyleyen Tüm," Tüm yurttaşlarımızın hakkının, hukukunun korunduğu her türlü ayrımcılığa  karşı mücadele hedefimizle çalışmaya devam ediyoruz.  Genel Merkezimiz, yurt içi ve yurt dışı örgütleri ve tüm üyelerimiz bu hedefin bir parçasıdır. Asla yalnız olmadığınızı bilmenizi istiyoruz.   2022 yılında hayata geçirmek için planlanan ve Edirne Valiliği tarafından yapılmasına izin verilmeyen” SILA YOLU” projesini Danimarka  Birliği’mizin önerisi ve desteği ile Edirne İl Başkanlığımızın ev sahipliğinde ve işbirliğinde yeniden hayata geçiriyoruz.  Edirne Valiliği ile yapılan görüşmede   8  Ağustos tarihinden 15 Ağustos tarihine kadar iznimiz alınmıştır.  Kapıkule sınır kapısında hem yurdumuza giriş yapan hem de yurdumuzdan çıkış yapan tüm yurttaşlarımız için çadır kuracağız.  Yurttaşlarımıza  7 gün boyunca Genel Başkanımız  Sayın Özgür Özel’in  yurttaşlarımız için yazdığı  mektup ile el broşürlerimizi vereceğiz. Vatandaşlarımızın sorunlarını tespit edip raporlayacağız" ifadelerini kullandı.

“Tüm vatandaşlarımıza sahip çıkacağız”

Tüm," Adını Cumhuriyet’ten alan ve ulu önderimiz Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyet Halk Partisi;  100 yıldır Cumhuriyetimizi demokrasi ile taçlandırmak adına, adaleti hakim kılmak, evrensel insan hak ve özgürlüklerini savunmaya devam ediyoruz. Aynı zamanda ülkemizi demokrasinin filizlendiği bir ülke olabilmesi için ısrarla, inatla ve kararlılıkla mücadele etmeyi sürdürüyoruz. Cumhuriyet Halk Partisi; sessizlerin sesi, kimsesizlerin kimsesi olarak kuruldu; bu ilkelerin doğrultusunda yurtdışındaki tüm vatandaşlarımıza sahip çıkıyoruz, onların hakları için  mücadele etmeye hep birlikte devam ediyoruz" dedi.

Son olarak Yurt Dışı Örgütlenmeden Sorumlu Başkan Parti Meclisi Üyesi Mehmet Tüm," Bu projeyi gerçekleştirmek ve gurbetçilerimizin sorunlarına çözüm bulmak adına yol yürüdüğümüz Edirne Belediye Başkanımıza, İl Başkanımıza, Edirne il örgütünün yöneticilerine ve tüm parti emekçilerine teşekkür ederim" diye konuştu.

'Sıla Yolu' projesinde neler yapılacak?

Sıla Projesi Kapsamında;

-Sıla yolunda yaşadığınız mağduriyetlerin giderilmesi, uzun bekleme sürelerinin kısaltılması,

 Beraberinizde getirdiğiniz otomobilinizin, telefonunuzun Türkiye’de kullanım sürelerinin uzatılması,

-Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde güçlü bir varlık gösterebilmeniz amacıyla Yurtdışı Seçim Çevresi oluşturulması,

-Türkiye’de emekli olduğunuzda size uygulanan kısıtlamaların kaldırılması, maaşlarınızın

Yükseltilmesi,

-Mavi Kartlı kardeşlerimizin sıkıntılarının T.C. vatandaşlarımızla eşit imkânlar sağlanarak çözülmesi,

-Sizi yok sayarak hayata geçirilen Otomatik Bilgi Paylaşımı Anlaşması’nın uygulamasında yaşanabilecek mağduriyetlerin engellenmesi,

-Fahiş uçak bileti fiyatlarının makul seviyelere çekilmesi,

-Konsolosluk hizmetlerinin iyileştirilmesi, hızlandırılması, harçların düşürülmesi ve daha birçok sorununuzun çözümü için hazırlıkları yapılacak.

Kaynak: Haber Merkezi