CHP’nin Eylül ayında yapacağı tüzük kurultayı öncesi çağrıda bulunan CHP İstanbul Milletvekili Oğuz Kaan Salıcı, “Cumhuriyet Halk Partisi’nin tek sahibi örgütüdür. Partimiz, bir üye-örgüt-program partisidir. “Şahsım” partisi değildir.” İfadelerini kullandı.

Salıcı’nın X hesabından yaptığı paylaşım şöyle;

Partimiz bir tüzük kurultayının arifesinde.

Bakan Yumaklı, G20 Tarım Bakanları Toplantısı'na katılacak Bakan Yumaklı, G20 Tarım Bakanları Toplantısı'na katılacak

Bu vesileyle görüşlerimi değerli kurultay delegelerimizle ve kalbi Büyük Atatürk’ün Altı Ok’uyla çarpan kıymetli yurttaşlarımızla paylaşmak istiyorum.

Örgütümüze emek vermiş, ömrünü sosyal demokrat mücadeledeye adamış bir kardeşiniz olarak tüm il başkanlarımızı ve Kurultay delegasyonumuzu partimize sahip çıkmaya çağırıyorum.

Daha önce 2012 ve 2018 yıllarında tüzük değişikliği yapmıştık. Nihayetinde ilerici, çağdaş, sürekliliği olan ve darbe ürünü Siyasi Partiler Kanunu’nu aşan kalıcı bir tüzük hazırlayalım ki altı yılda bir değiştirmek zorunda kalmayalım.

“Örgütten yetişen yeni siyasetçilerin önünü açın“

Tüm yol arkadaşlarıma; parti içi demokrasiyi güçlendirecek, örgütümüzü dirençli kılacak, partilimizin hukukunu koruyacak, örgütten yetişen yeni siyasetçilerin önünü açacak, şeffaflık ve katılımcılık ilkelerine bağlı bütün tüzük önergelerini desteklemelerini tavsiye ediyorum. Cumhuriyet Halk Partisi’nin tek sahibi örgütüdür. Partimiz, bir üye-örgüt-program partisidir. “Şahsım” partisi değildir. Türkiye; kişilerin vesayeti altında esir alınan siyasi partilerle doludur. Cumhuriyet Halk Partisi’nde üyeler örgütü, örgüt de liderliği ve siyasi programı belirler.

“Cumhuriyet Halk Partisi’nde örgütün üzerinde hiçbir bir güç yoktur”

Cumhuriyet Halk Partisi’nde örgütün üzerinde hiçbir bir güç yoktur. Seçim veya atama yoluyla göreve gelen hiç kimse örgütten üstün değildir. Cumhuriyet Halk Partisi’nde son sözü parti örgütü söyler. Kamuoyunda yapılan demokratik tartışmalardan beslenilir; çıkar odaklarına ve kanaat teknisyenlerine teslim olunmaz.

Cumhuriyet Halk Partisi’nde önseçim esastır. Önseçim adayları belirlemekle kalmaz, aynı zamanda partiyi bir arada tutar. Önseçimi sakatlayan ya da öteleyen yaklaşımlara asla müsamaha gösterilmemelidir. Cumhuriyet Halk Partisi; iç barışıyla güçlenir. Şahsi kariyerler Parti’nin önüne konulmaz, parti içi ahenk bozulmaz. Cumhuriyet Halk Partisi halkın içinde, halkla beraber, halktan yana siyaset yapmayı varlık sebebi olarak tanımlar. Parti araç, halkın ve ülkenin çıkarları amaçtır.

“Cumhuriyet Halk Partisi siyaseti seçimden seçime yapmaz”

Cumhuriyet Halk Partisi şikayet etmez, sorun çözer. Sosyal refaha dayalı ve halktan yana çözümlerini yerel yönetimler eliyle hayata geçirir. Cumhuriyet Halk Partisi siyaseti seçimden seçime yapmaz. Toplumun önüne halkçı, yenilikçi ve gerçekçi çözümlerle donatılmış bir Türkiye vizyonu koyar. Cumhuriyet Halk Partisi’nin amacı, Türkiye’yi Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem’e taşımaktır.

Türkiye’yi kutuplaştıran; gaddarlığı güç, halkı bölmeyi marifet sanan; Gazi Meclisi bir onay kurumuna çeviren; bir imzaya dayalı Başkanlık Sistemi’ni tarihin çöplüğüne göndermek Cumhuriyet Halk Partisi’nin eseri olacaktır.

Cumhuriyet Halk Partisi, Türkiye’nin dünü, bugünü ve yarınıdır. Büyük Atatürk, 89 yıl önce, 9 Mayıs 1935’te son kez katıldığı Kurultayımızda, “Uçurum kenarında yıkık bir ülke. Türlü düşmanlarla kanlı boğuşmalar. Yıllarca süren savaş. Ondan sonra, içeride ve dışarıda saygı ile tanınan yeni vatan, yeni toplum, yeni devlet” demişti. Savaş meydanlarından devlet kurarak çıkan, zamanın ruhunu yakalayan devrimlerle Cumhuriyetimizin ilk yüzyılını başlatan Cumhuriyet Halk Partisi örgütü; ikinci yüzyılımızın da mimarı olacaktır.

Kaynak: Haber Merkezi