CHP Urfa Milletvekili Mahmut Tanal, Tek Gıda-İş sendikasına üye oldukları gerekçesiyle işten çıkarılan ve Çatalca'daki Polonez Gıda Fabrikası önünde eylem yaparak haklarını arayan işçilerini ziyaret etti.

Sırrı Sakık'ın oğlu Cenk Sakık'a 37 yıla kadar hapis talebi Sırrı Sakık'ın oğlu Cenk Sakık'a 37 yıla kadar hapis talebi

Ziyareti sırasında bazı polislerin fabrikada sucuk ekmek yediklerini gören Tanal, polislerin amiriyle görüşmek istedi. Duruma tepki gösteren Tanal, bir emniyet aracını önüne geçerek durdurmaya çalışırken, araç durmadan devam etti. Araç hızla bölgeden uzaklaşırken, Tanal bir süre peşlerinden koştu.

'Polonez'in ürettiği sucuğu yiyen Türk polisi tarafsızlığını koruyamaz'

Mahmut Tanal, konuya ilişkin sosyal medya hesabından şu açıklamayı yaptı:

"İstanbul Çatalca'da, düşük ücret ve hak kayıplarına karşı sendikalaştıkları için işten çıkarılan Polonez işçilerine desteğe geldik. Polonez işçileri için hukuk istiyoruz, adalet istiyoruz. İstanbul Çatalca’daki Ürdün sermayeli Polonez gıda fabrikasında çalışan işçiler, sendikalaştıkları gerekçesiyle işten atıldı. 56 gündür fabrika önünde demokratik eylem haklarını kullanarak direnen işçilerimizle bir aradayız. Direniş alanında gördük ki, burada görevlendirilen polisler, Polonez fabrikası yerleşkesine giderek kahvaltı yapıyor, yemek yiyor, çay-kahve içiyor. Polisler ayrıca fabrika yerleşkesini dinlenme alanı olarak kullanıyor. Özetle, Ürdünlü Polonez’in ürettiği sucuğu yiyen Türk polisi, firma ile işten çıkarılan işçiler arasında tarafsızlığını koruyamaz.

Emniyet, polis tarafsız olmalı. Ama bu şartlarda kendilerine olanaklarını sunan Polonez firmasına daha yakın durduklarını gözlemliyoruz. Nitekim polis, Anayasanın 34. maddesine dayanarak demokratik eylem haklarını kullanan Polonez işçilerine yönelik olarak keyfi, ölçüsüz ve orantısız müdahalede bulunuyor. Çatalca İlçe Emniyet Müdürü, işçileri, 'Gözaltı yapıp adli işlem yaparsam, çocuğunuz zekiyse bile işe giremez' diye tehdit etmedi mi? Zaten bu tehdidinden dolayı Çatalca Emniyet Müdürü hakkında hem suç duyurusunda bulundum hem de bugün İçişleri Bakanlığı’na şikayette bulundum."

Kaynak: ANKA