Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun ‘ahmak davası’ hakkında açıklamalarda bulundu.

İBB Başkanı İmamoğlu'nun, Yüksek Seçim Kurulu (YSK) üyelerine "ahmak" dediği iddiasıyla açılan davada, İstanbul Anadolu 7. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından 2 yıl 7 ay 15 gün hapis ve 4 yıl süreyle siyasi yasak cezası verilmişti. CHP’li Günaydın, İstinaf Mahkemesi’nin vereceği karara yönelik açıklamalarda bulundu. Kararın onanması halinde erken seçimi 2027 yılına bırakmadan memleketi seçime zorlayacak bir hale dönüştüreceklerini söyledi.

CHP'li Öztunç: Kahramanmaraş'ta su yok CHP'li Öztunç: Kahramanmaraş'ta su yok

Sözcü Medya Grubu Ankara Temsilcisi Saygı Öztürk'ün sorularını yanıtlayan Günaydın, şunları aktardı:

“Bizim planımız şu: İstinafta, İmamoğlu kararı onanırsa, bunun Yargıtay'da çıkmamasını sağlamaya çalışacağız. Şüphesiz yapacağımız darbe değil. Yapacağımız Anadolu'yu adım adım dolaşacağız. Hiç kimse temyizde o kararı çıkartmaya cesaret edemeyecektir. Erken seçimi 2026- 2027'ye bırakmadan memleketi seçime zorlayacak bir hale dönüştüreceğiz. 'Sizinle istediğim gibi oynarım' diyebilen, mahkûm edebilecek bir gücü ben tanımıyorum ve CHP bunun sınavını Anadolu'da illerde teker teker verecek. Milyonlarca vatandaş memleketin gündemine bunu hep beraber getireceğiz. Böyle bir karar çıkması halinde hukukta da, siyasette de, uluslararası alanda da yapacağımız bellidir. Onlara, çok yanlış düşünce içerisinde olduklarını kanıtlayacak güce sahibiz.”

Kaynak: Haber Merkezi