CHP Kadın Kolları Genel Başkanı ve Osmaniye Milletvekili Asu Kaya, İstanbul'da yaşanan olaylara ilişkin resmi sosyal medya hesabından tüm siyasi partilerin kadın politikaları başkanları, kadın milletvekilleri ve kadın belediye başkanlarına çağrı yaptı. Kaya'nın "Kadın Mücadelesi" etiketiyle yaptığı paylaşımı şöyle:

Erdoğan: Hamas ve Hizbullah bir bahane; yeni paylaşım savaşı planlanıyor, tedbirlerimizi alıyoruz Erdoğan: Hamas ve Hizbullah bir bahane; yeni paylaşım savaşı planlanıyor, tedbirlerimizi alıyoruz

"Dün İstanbul'da yaşanan vahşetle, bir türlü önlenemeyen kadın katliamlarının geldiği son noktaya, tüm Türkiye dehşetle tanık olduk. Kadın cinayetlerinin ve kadına yönelik şiddet vakalarının önlenememesinin en büyük sorumluluğu siyasetindir. Kadın olarak, sokaktaki yaşam güvenliğimiz gün geçtikçe yok olmakta. Bugün sokağa çıkmak için gerçek mücadelemizi vermezsek, yarın kapımızın önüne çıkamaz hâle geleceğiz. Önlem almayı bütünüyle siyasetin kendisinden beklemeliyiz. Sokakları boş bırakmamalı, korkuya yenilmemeliyiz. Hep birlikte Yüce Meclis çatısı altında buluşup, kamuoyuna buna yenik düşmeyeceğimiz çağrısını yapmalıyız. Anayasadaki yaşam hakkının, özgürlüğün ve eşitliğin sokaklara inmesini sağlamak hepimizin mecburiyetidir. Herbirimizin siyaseten geldiği örgütlü mücadele dışında; hepimizin hayatta kalma mücadelesi için, kadın mücadelesi adına emek sarf etmek için hepinizi bir masaya, sokaklara ve birlikte mücadeleye davet ediyorum."

Kaynak: ANKA