CHP lideri Özgür Özel'in çağrısıyla vatandaşlar, saat 21.00 itibariyle asgari ücret ve emekli aylığının iyileştirilmesi talebiyle ışıkları açıp kapatmaya başladı. Vatandaşlar, sosyal medya platformu X üzerinden de #AyağaKalkTürkiye tagiyle videolar paylaştı.

CHP: Daha yeni başlıyoruz

Eylemin başladığı saatte CHP sosyal medya hesabından da eyleme davet paylaşımı yapıldı. Genel Merkez paylaşımında, "Türkiye ayakta! Geçim derdi çeken, ay sonunu getiremeyen evlerde ışıkları açıp kapatıyoruz. Daha yeni başlıyoruz! #AyağaKalkTürkiye" ifadelerini kullandı.

Işıklar açılıp kapatılacaktı, CHP'li Sarıgül ampul söktü

Cumhuriyet Halk Partisi Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül de sosyal medya hesabından eyleme destek verdi. Eylem gereği ışıkları kapatıp açması gereken Sarıgül, ampul söktü.

Hizbullah patlamaların ardından ilk kez İsrail'i hedef aldığını duyurdu Hizbullah patlamaların ardından ilk kez İsrail'i hedef aldığını duyurdu

Bugün partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda konuşan Özel, geçim sıkıntısı çeken tüm vatandaşları 21.00'de ışıklarını açıp kapatmaya davet etmişti.

Sosyal medya hesabından da çağrıda bulunan Özel, "Türkiye'ye sesleniyorum: Bu akşam saat 21.00'de ayağa kalkın! Eğer asgari ücrete, emekli maaşına, çaya, buğdaya zam istiyorsanız bu akşam ışıkları açıp kapatın. Ya zam olacak, geçim olacak ya da hiç yolu yok seçim olacak!" ifadelerini kullanmıştı.

Kaynak: Haber Merkezi