CHP Adalet Bakanlığından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gökçe Gökçen, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'un İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na yönelik açıklamalarına yanıt verdi.

Sözcü TV yayınında dün açıklamalarda bulunan Ekrem İmamoğlu, Yüksek Seçim Kurulu üyelerine hakaret ettiği suçlamasıyla açılan ve siyasi yasak getirileceği iddia edilen davayla ilgili konuşmuştu.

İmamoğlu, "Her türlü duyum geliyor. Her şeye rağmen yargıya, bu ülkenin adalet sistemine güvenmek istiyorum. Taciz değil de ne Allah aşkına? İstinaf hakkımda ceza versin, iktidar Yargıtay karar gününü göremez. Bu millet ayağa kalkar. Bu milletin iradesine karşı yargı ile bir müdahale yapan akıl... İstinaf olumsuz bir karar versin, bu iktidar Yargıtay'daki kararın sonucu göremeden gider" demişti.

Ekrem İmamoğlu'na tepki gösteren Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, bugünkü açıklamasında "Görülmekte olan bir davaya yönelik tehdit içeren sözler söylemek makamı ne olursa olsun hiç kimseye yakışmaz. Kimse yargıya parmak sallayamaz. Öyle televizyon programlarına çıkarak, el kol sallayarak, yargı mensupları tehdit edilemez" diye konuştu.

CHP Adalet Bakanlığından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gökçe Gökçen de sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla Tunç'a yanıt verdi.

Özel ve Kılıçdaroğlu nikah şahidi oldu Özel ve Kılıçdaroğlu nikah şahidi oldu

Yılmaz Tunç'a Anayasa Mahkemesi (AYM) kararlarına uyma çağrısı yapan Gökçen, "Sallanan bir parmak vardır, o da talimatla iş yapan sözde yargıya, tüm tanık ve delillere rağmen halkın önemli bir temsilcisini halktan uzaklaştırmaya kalkanlara aittir. Tehdit vardır, o da siyasallaşmış yargının demokrasiye tehdididir. Adalet Bakanı önce Anayasa Mahkemesi kararlarını uygulamakla işe başlasın. Hiç kimse de siyaseti yargı yoluyla dizayn etmeye kalkışmasın" dedi.

Kaynak: Haber Merkezi