CHP Sözcüsü Yücel’e, Hatay'da, 6 Şubat depremleri sonrasında eleştirilen mevcut Belediye Başkanı Lütfü Savaş'ın tekrar aday gösterilmesi soruldu. Savaş'ın adaylığının geri çekilmeyeceğini belirten Yücel şunları söyledi:

"Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adayımız partimizin yetkili kurulları, yetkili organlarının büyük bir titizlikle gerekli değerlendirmeleri yaptıktan sonra adaylaşmıştır. Geri çekilmesi gibi bir durum söz konusu değildir. Hatay'da büyük acılar yaşandı, insanlarımız yakınlarını kaybettiler, eşlerini, çocuklarını, anne, babalarını, arkadaşlarını, dostlarını kaybettiler. Bu yaraların, bu yıkımın tamir edilmesi yaraların sarılması konusunda Cumhuriyet Halk Partisi Büyükşehir Belediye Başkanımız gereken her türlü özveriyi, fedakarlığı bugüne kadar göstermiştir. Bundan sonra da gösterecektir. Depremin hemen akabininde de partimiz Hatay ile İstanbul Büyükşehir Belediyemizi eşleştirmiş Maraş'la Ankara Büyükşehir Belediyesi'ni, Osmaniye ile İzmir Büyükşehir Belediyesi'ni eşleştirmiş ve tüm imkanlarını seferber ederek bu yaraların sarılması konusunda gereken her türlü çalışmayı yapmıştır. Bundan sonra da yapacaktır."

Bakırhan’ın eleştirilerine cevap vermedi

CHP Sözcüsüne, geçtiğimiz günlerde DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncay Bakırhan'ın, Antalya'da kendilerine salon ayırmadığı için Belediye Başkanı Muhittin Böcek'e yönelik eleştirileri ve 'Antalya'da oy yok" sözleri de soruldu." Yorum yapmaktan çekinen Yücel şunları söyledi:

"Zaman zaman siyasette ani ya da duygusal tepkiler verilebilir. Ben Sayın Bakırhan'ın sözleri ile ilgili bir yorum yapmayı tercih etmem. Biz ülkemizde demokrasinin hayata geçmesi, hukukun üstünlüğünün hayata geçmesi, eşitliklerin, özgürlüklerin güvence altına alınması için Cumhuriyet Halk Partisi olarak bir mücadele yürütüyoruz. Bu mücadelede bizimle aynı hassasiyeti taşıyan tüm seçmenlerimizle de ve tüm siyasi anlayışlarımızla da sandıkta bir araya geleceğimizi, sandıkta bir ittifak kuracağımızı söylemiştik. Onun dışında Cumhuriyet Halk Partisi herhangi bir beklenti içerisinde değildir ama dediğim gibi zaman zaman duygusal ve ani birtakım tepkiler verilebilir açıklamalar yapılabilir. Onun ötesinde bir şey söylemeye bence gerek yok.

Deniz Yücel, bugün düzenlenecek DEM Parti'nin iade-i ziyareti için de şunları söyledi:

"Bu ziyaret bir nezaket ziyareti geçtiğimiz haftalarda Genel Başkanımız Sayın Özgür Özel ve beraberindeki heyet DEM Parti'ye bir ziyarette bulunmuştur. Bugünkü ziyarette bir iade-i ziyaret ama tabii o ziyaret sırasında, görüşmeler sırasında ne konuşulacağını, görüşmenin nereye evrileceğini ben bilemem ama planlanmış bir ziyaret, bir nezaket ziyaretidir."

Özgür Özel: AB’ye tam üyelik hedefinin kâğıt üzerinde bırakılmasını kabul edemeyiz Özgür Özel: AB’ye tam üyelik hedefinin kâğıt üzerinde bırakılmasını kabul edemeyiz

Kaynak: Haber Merkezi