Kılıçdaroğlu'nun ‘Sarayla müzakere edilmez, mücadele edilir’ çıkışına CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın’dan yanıt gecikmedi. Günaydın, "Biriyle oturup toplantı yapmak, onu bir görüşmeye davet etmek ya da onun görüşmesine icabet etmek, onunla mücadele etmemek anlamına gelmiyor" ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu söz konusu açıklamayı, CHP'de genel başkanlık koltuğunu devrettiği Özgür Özel ile Cumhurbaşkanı Tayip Erdoğan'la 23 Nisan Resepsiyonu'nda biraraya gelmesi, Özel'in de Erdoğan'la beklenen ikili görüşmesi öncesinde "Elbette ikimiz de gündemlerimizi konuşacağız, müzakereler, görüşmeler elbette olur liderler arasında" demesinin ardından yapmıştı.

“Herkesle görüşürüz, ilkelerden milim sapmayız”

Partinin Grup Başkanvekili Günaydın ise Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, "Cumhuriyet Halk Partisi geçmişten bu yana tüm siyasal partilerle görüşen tek siyasal partidir" diyerek Kılıçdaroğlu'nun sözleri hakkında şunları söyledi:

"Biriyle oturup toplantı yapmak, onu bir görüşmeye davet etmek ya da onun görüşmesine icabet etmek, onunla mücadele etmemek anlamına gelmiyor. CHP sıkılı yumruklarla değil akılla ve rahat bir yürekle önündeki döneme bakıyor. Türkiye'yi temsil eden tüm siyasal partilerle görüşürüz ancak Cumhuriyet'in ilke ve devrimlerinden bir milim sapmayız. Herkes lütfen bu tavrımızı çok iyi bilsin."

“Çorlu için 'olası kast' eleştirisi”

Günaydın, Çorlu Tren Katliamı davasında kararın altı yıl sonra çıkmasını da eleştirdi. Mahkemenin 13 sanıktan 9'una ceza verdiğini ifade eden Günaydın, "Ailelerin ölüme sebebiyet vermekten ceza verilmesine yönelik talepleri yerine mahkeme 'olası kasttan' ceza vermeyi uygun gördü" diye konuştu.

“Bakanlıktan tek bir kişiye ceza yok' tepkisi”

Günaydın, tren kazasıyla ilgili Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demir Yolları bölge müdürlüğü çalışanlarına ceza verilmesinin kusurları ve sorumlulukları çerçevesinde ceza kanununun bir gereği olduğunu belirterek, "Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'ndan herhangi bir kişinin bu meselede herhangi bir suçu, kusuru yok ki hiçbir ceza verilmemiş. Bu demir yolunun yapımında, ihalesinde, uygulanmasında görev alanlar, yöneticiler demek ki hiçbir kusur sahibi değiller ki onlara da ceza verilmemiş. Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları Genel Müdürlüğünden üst düzey herhangi bir yetkiliye de bir ceza yok" ifadelerini kullandı.

“Gerçek sorumluların üzerine gidilmiyor”

Çorlu'da ölenlerin ailelerine başsağlığı dileyen Günaydın, "Bu kararın onların vicdanlarında yanan ateşi söndürüp söndürmediğini kendilerine sormak lazım. Türkiye'de hukuk düzeninin gerçek sorumlularının üzerine gitme konusunda tereddüt, herkesin dikkatini çekmeye maalesef devam ediyor" dedi.

“THY genel müdürü'nün maaşı, emeklininlinin 10 katı”

Hükümetin ekonomi politikalarını ve kamuda tasarruf tedbirlerini de eleştiren Günaydın, "Emeklinin maaşının 140 katını THY Genel Müdürü alıyor. Emeklinin o parayı kazanabilmek için 12 yıl aylık alması gerekiyor. Bunu bize normal bir düzenleme gibi anlatıyorlar. Gelin halkın gündemini bu memlekette tartışalım" dedi.

Bakan Yerlikaya: 2025 yılı sonuna kadar Hatay'da 139 bin konut teslim edilecek Bakan Yerlikaya: 2025 yılı sonuna kadar Hatay'da 139 bin konut teslim edilecek

Kaynak: AA