Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Hatay Milletvekili Nermin Yıldırım Kara, Hatay’da okul dönemi başlamasına rağmen yıkımı yeni yapılan okul binalarının eğitimi nasıl sekteye uğrattığına ilişkin yazılı ve videolu bir basın açıklamasında bulundu.

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Hatay’ın yeniden inşa sürecinde planmadan uzak uygulamaların neden olduğu sorunlara işaret eden Kara, "İskenderun’daki bir okul binasının yıkım görüntüleri, geçtiğimiz yaz tatilinde değil, eğitim-öğretim yılının başlamasından tam üç hafta sonra kaydedildi. Bu cümle dahi tek başına, deprem bölgesindeki plansızlığın eğitimi nasıl aksattığını gözler önüne seriyor" dedi.

Hakan Fidan: İsrail savaşın bölgeye yayılmasını istiyor Hakan Fidan: İsrail savaşın bölgeye yayılmasını istiyor

"Yapılanlar, iktidarın çocuk ve gençlerin eğitimine ne kadar az önem verdiğini anlatıyor"

Hatay’da yeterli okul binası bulunmamasından dolayı İskenderun Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi, Oruç Reis İlkokulu ve Yunus Emre İmam Hatip Ortaokulu öğrencilerinin tek bir binayı paylaştığını vurgulayan Kara, sözlerine şöyle devam etti:

"İktidar, 'geçici çözüm' olarak sunduğu, ancak 19 aydır sonu gelmeyen bu birleşik eğitim sistemiyle, yaklaşık 2 bin 200 öğrencinin, nasıl olacaksa, 'verimli' bir eğitim yılı geçirmesini planlamıştı. Ancak, kurumlar arası iletişim eksikliği ve plansızlık yüzünden bu binada da eğitim sürekliliği sağlanamadı. Eğitim-öğretim yılı başlamasına rağmen okulun hemen yanındaki binanın yıkımına karar verilmesi ve bu nedenle okulların tatil edilmesi, uzun bir yaz tatili boyunca yapılmayan işlemlerin neden okullar açıldıktan sonra gerçekleştirildiği sorusunu akıllara getiriyor. Bu yapılanlar, sadece iktidarın çocuklarımızın ve gençlerimizin eğitimine ne kadar az önem verdiği gerçeğiyle açıklanabilir. Eğitim, en temel ve öncelikli meselelerden biri olmalı; nitelikli bir eğitimden hiçbir öğrencimiz mahrum bırakılmamalıdır."

Kaynak: Haber Merkezi