Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'un 'Diamond Tema' isimli sosyal medya kullanıcısına Hz. Muhammed ile ilgili ifadeleri gerekçesiyle İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca soruşturma açılmasının ardından yaptığı 'düşünce özgürlüğü' açıklamasına CHP'den tepki geldi.

Sosyal medya hesabından Tunç'un açıklamasını alıntılayan Gülizar Biçer Karaca, şu ifadeleri kullandı: "Laiklik ilkesi, Türkiye Cumhuriyet'in kuruluş felsefesinin merkezinde yer alır. Bu ilke, çeşitliliği ve özgürlüğü kucaklayarak toplumsal barışın ve adaletin temelini oluşturur. Şeriatın dayatılması ise demokratik kazanımları tehdit eder, bireysel özgürlükleri sınırlandırır. Anayasa'nın laiklik ilkesini korumak, demokratik hukuk devletinin devamlılığını sağlar ve toplumsal uyumun güçlenmesine katkı sunar. Diamond Tema'nın tespiti de bu doğrultuda önemli…. Evet; laiklik, demokratik değerlerin ve vatandaşların hak ve özgürlüklerinin korunmasının anahtarıdır. Bu nedenle, laikliğe sahip çıkmak, Cumhuriyet'in temel değerlerini korumak ve gelecek kuşaklara daha demokratik, daha özgür ve daha adil bir Türkiye miras bırakmak için elzemdir.

Sayın Adalet Bakanı @yilmaztunc;

-Düşünce ve ifade özgürlüğü hakkında yaptığınız açıklamayı öncelikle her zaman ve her durumda, düşünce ve ifade özgürlüğüne yönelik her saldırı ve ihlalde aynı hassasiyetle hatırlamanızı beklerim.

-Ancak Adalet Bakanı olarak bağlılık yemini ettiğiniz Anayasada ifade edilen laik Cumhuriyete yönelik saldırı ve açıklama, eylemler için de aynı hassasiyeti göstermeniz gerektiğini belirtmek isterim.

TBMM Genel Kurulu'nda 'Sığınmacı' tartışması: 'Germe Sayın Gergerlioğlu' TBMM Genel Kurulu'nda 'Sığınmacı' tartışması: 'Germe Sayın Gergerlioğlu'

-Siz yargı değilsiniz. Henüz sonuçlanmamış bir dosya hakkındaki yorumlarınız yargıya açık müdahale, talimat olarak görülme ihtimali yüksektir. Bu durum makamınıza , Anayasal Hukuk düzenine ve tabi yargı bağımsızlığı ilkesine açıkça aykırıdır."

Kaynak: Haber Merkezi