CHP eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, dün akşam gazeteci Fatih Altaylı’ya sosyal medya hesabı üzerinden çok sert yanıt bir şekilde yanıt vermesi gündemden düşmüyor.

Kılıçdaroğlu, yanıt metninde CHP’yle ilgili de tartışmaya yol açan ifadeler kullandı.

Bahçeli: Anayasanın ilk dört maddesine şaşı bakanlar bizim için yok hükmündedir Bahçeli: Anayasanın ilk dört maddesine şaşı bakanlar bizim için yok hükmündedir

Kılıçdaroğlu’nun “Ben, bu partiyi senin gibi ‘elinde viski kadehleriyle partime yön veren’ alçakların elinden aldım ve Halkın Partisi yaptım” sözleri bazı CHP'li eski milletvekillerini kızdırdı.

"Talihsiz açıklama"

CHP milletvekili ve parti yöneticisi olan Akif Hamzaçebi, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Kılıçdaroğlu’nun sözlerini “En hafifinden çok talihsiz bir açıklama” olarak niteledi.

Kılıçdaroğlu’nun ilk genel başkan olduğu dönemde milletvekili olduğunu hatırlatan Hamzaçebi, “Sayın Kılıçdaroğlu partiyi elinden aldığını söylediği 'alçaklar'ı açıklarsa iyi olur” dedi.

“‘Partiye yön veren alçaklar’ kimlerdir?”

Akif Hamzaçebi, şunları kaydetti:

“Sayın Kılıçdaroğlu’nun (X)’de Fatih Altaylı’ya verdiği cevapta yer alan bir cümle dikkatimi çekti.

Kılıçdaroğlu’nun paylaşımında yer alan ‘Ben, Bu partiyi senin gibi "elinde viski kadehleriyle partime yön veren" alçakların elinden aldım ve Halkın Partisi yaptım' cümlesindeki ‘partiye yön veren alçaklar’ kimlerdir?

En hafifinden çok talihsiz bir açıklama.

Ben o zaman milletvekiliydim. Sayın Deniz Baykal onurlu bir şekilde partiyi yönetiyordu.

Sayın Kılıçdaroğlu partiyi elinden aldığını söylediği 'alçaklar'ı açıklarsa iyi olur.”

Kaynak: Haber Merkezi