Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) 2022 yılında 81 ilde ‘İlk Evim İlk İş Yerim, İlk Evim Arsa’ projesini başlatmıştı. Hak sahibi binlerce vatandaş belirlenen süre içerisinde ücretlerini yatırdı. Ancak arsaların hangi bölgede, hangi ada ve parselde olduğu ile ilgili şu ana kadar hak sahiplerine herhangi bir bilgilendirme yapılmadı.

Seslerini duyurmaya çalışan hak sahibi mağdurlara destek CHP’den geldi. CHP Yurt Dışı Örgütlerden Sorumlu Parti Meclisi üyesi Mehmet Tüm ve CHP Uşak Milletvekili Dr. Ali Karaoba, TOKİ mağdurları ailelere sahip çıktı.

Mehmet Tüm: Telefonlara çıkmamak vatandaşlarla dalga geçmektir

Sosyal medya üzerinden bir açıklama yapan CHP’li Mehmet Tüm, dönemin Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum ile TOKİ’ye tepki gösterdi. Binlerce ailenin hakkını savunan Tüm, “Sayın Murat Kurum, arsa ve konut dağıtacağız diye vatandaşlardan aldığınız paraların üzerinden 2 yıl geçti. Verilen sözleri tutmak bir yana TOKİ mağdurları muhatap bile bulamıyor. Binlerce aileyi mağdur edip telefonlara bile çıkmamak vatandaşlarla dalga geçmektir” ifadelerini kullandı.

Özgür Özel ve Ekrem İmamoğlu metro hattı gezisinde bir araya geldi Özgür Özel ve Ekrem İmamoğlu metro hattı gezisinde bir araya geldi

Ali Karaoba: TOKİ ve CİMER halkımıza neden yanıt vermiyor?

28. Dönem CHP Uşak Milletvekili Dr. Ali Karaoba ise yaptığı açıklamada, TOKİ’ye projenin akıbetini sordu. CHP’li Ali Karaoba, “TOKİ’nin ‘İlk Evim Arsa’ projesini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 2 yıl önce ilan etmişti.  Ücretlerini yatıran hak sahibi vatandaşlarımız 2024'e gelindiğinde muhatap bile bulamıyor. Dar gelirliler için ilan edilen bu proje sözde Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesiydi. 2 yıl sonra birçok şehirde arsaların bölgesi, parseli bile belli değil. TOKİ ve CİMER halkımıza neden yanıt vermiyor? Bu proje ne durumda?” sorusunu yöneltti.

Kaynak: Haber Merkezi