Son günlerde kadına şiddet ve kadın cinayetlerine ilişkin paylaşımlarıyla dikkat çeken CHP Gaziantep Milletvekili Melih Meriç, Tekirdağ’ın Malkara ilçesinde şiddet ve cinsel istismar sonucu hayatını kaybeden Sıla bebek için sert bir çıkışta bulundu. Bu suçları işleyenlerin cezaevinden çıktıktan sonra aynı sapkınlığı tekrarladıklarına dikkat çeken Meriç, ‘’Toplumsal yozlaşma, çürümüşlük ve neticesinde bir bebeğe yapılanlar vicdanlarımızı derinden yaralıyor, psikolojimiz bozuluyor. Bu olay bir milat olmalı ve caydırıcı cezalar artık gündeme alınmalı. Bu canilerin topluma ne faydası olabilir? Hayvanlar yerine bunları uyutmak gerekiyor’’ dedi.

Meriç TBMM'de soru önergesi vermişti

Geçtiğimiz günlerde konuya ilişkin TBMM’de soru önergesi veren Meriç, bu konudaki endişelerini dile getirmişti. Önergesinde Türkiye’nin her alanda toplumsal bir çöküş yaşadığını ifade eden Melih Meriç, “Bu çöküşün en dramatik ve vahim olanı ise çocuk yaşta evlilikler ile çocuk istismarı. Evlatlarımızın en değerli yaşlarını sokakta yaşıtlarıyla oyun oynamak, okul sıralarında eğitim almakla geçirmeleri gerekirken, aile ya da dini baskılar nedeniyle zorla evlendiriliyorlar. Rızaları dışında, çocuk yaşta evlendirilen bu yavrularımız daha reşit bile olamadan anne olmakta, Türkiye’nin çürüyen sosyal tabakasının en utanç verici sahnelerinden birine itilmektedirler.” diye konuştu.

İstismarı gündeme taşımıştı

Meriç, soru önergesinde ülke genelinde yaşanan istismarlara dikkat çekerek, “Türkiye’de artan istismar vakaları ve çocuk yaşta evlilik sonucunda meydana gelen ‘Çocuk Anne’ istatistik verilerinin ne yazık ki düşük gösterilme çabası gerçeği örtmeye yetmiyor. Bunun en belirgin örneklerinden bir tanesi de Gaziantep’te bir takım muayenehane, özel kliniklerde doğum gerçekleştirildiği, birçok doğumun ise evde yapıldığı iddiası. Korktukları için hastanelere gitmeyenlerin, evde doğum yapanların da tespit edilmesi gerekmektedir. Bizler, Gaziantep halkından aldığımız yetkiyle çocuk yaşta istismar edilerek doğum yapmak zorunda kalan yavrularımızın haklarını savunacak, bu içler acısı durumu gündemde tutmayı ve mücadele etmeyi sürdüreceğiz.” ifadelerini kullandı.

Sağlık Bakanı Memişoğlu'na yöneltilen sorular; 

Özgür Özel'den Recai Kutan için başsağlığı mesajı Özgür Özel'den Recai Kutan için başsağlığı mesajı

2011 yılından günümüze yıllar itibarıyla ve iller bazında devlet/üniversite ve özel hastanelerde 18 yaş altı kaç çocuk canlı doğum yapmıştır?

2011 yılından günümüze 18 yaş altı kaç çocuk canlı doğum esnasında hayatını kaybetmiş, yine kaç bebek doğum esnasında vefat etmiştir?

2011 yılından günümüze yıllar itibarıyla ve iller bazında kaç çocuk cinsel istismar sonucu canlı çocuk doğumu yapmıştır?

2011 yılından günümüze yıllar itibarıyla ve iller bazında yasalara aykırı bir şekilde doğum yapıldığı iddialarına karşılık kaç muayenehane ve klinik kapatılmış, kaç doktor ve sağlık çalışanına ne tür cezai işlem yapılmıştır?

18 yaş altı korktukları için hastanelere gitmeyerek evde doğum yapanların tespitine yönelik son 10 yılda ne tür çalışma yaptınız, bu tespitleriniz sonucunda kaç aile hakkında yasal süreç için başvuruda bulundunuz, bu başvuru sonucunda kaç kişi ceza almıştır?

Kaynak: Haber Merkezi