Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mamak İlçe Başkanlığı, yarın yeni yönetimi belirlemek için seçime gidiyor. CHP Mamak İlçe Başkanlığı seçimde Ali Rıza Erdek ve Cansu Cömert yarışacak.

CHP Mamak İlçe Örgütünün feshedilmesinden sonra 45 gün içinde kongreye gidilme kararı alınmış ve geçici bir yönetim oluşturulmuştu. Hikmet Tepe başkanlığında oluşturulan geçici yönetimde Bülent Elikesik, Serkan Dede, Bülent Erdoğan, Murat Taşdemir isimleri parti genel merkezi tarafından görevlendirilmişti.

Ankara'da TIR, yolcu indiren otobüse arkadan çarptı; kaza kamerada Ankara'da TIR, yolcu indiren otobüse arkadan çarptı; kaza kamerada

"Değişimi Mamak’ta büyüteceğiz"

Geçtiğimiz günlerde CHP Mamak İlçe Başkanlığı önünde adaylığını ilan eden Cömert, gençlerin CHP içinde karar mekanizmalarında olmaları gerektiğinin altını çizerek, 25 yıl sonra kazanılan Mamak Belediyesi’nde, belediye ile ilçe örgütü uyumunu sağlayacaklarını sözlerine ekledi. Genel seçimlerde de yerel seçimlerde elde edilen başarının katlanarak artacağını kaydeden Cömert, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in liderliğinde değişimi Mamak’ta büyüteceklerini de sözlerine ekledi.

Cömert adaylığıyla ilgili şunları söyledi:  “32 yaşında genç bir mühendis, Mamak’ın evladı, Cumhuriyet Halk Partisi’nin bir neferi olarak, ilçe başkanlığına, bu onurlu makama aday olduğumu büyük bir gurur ve heyecanla ilan ediyorum. Toplumsal cinsiyet kurallarının dayattığı algıları yıkmak, kadınların da bu partide var olduğunu, söyleyecek sözleri olduğunu göstermek için; gençlerin bu partide karar mekanizmalarında olmaları gerektiğini düşündüğüm için; işçinin ve emekçinin sesi olmak, insanca bir yaşam mücadelesini büyütmek için; partimizin kimsesizlerin kimsesi olduğunu herkese göstermek için; Mamak’ta 25 yıl sonra yerel seçimlerde elde ettiğimiz başarıyı önümüzdeki ilk seçimde daha da yukarı yükseltmek için, aday oluyorum.

Kapılarımızı sonuna kadar halka, Mamak’ın istisnasız tüm kesimlerine açacak, bu amaçla bir üye seferberliği başlatacağız. Belediye ile ilişkilerimizde azami verimlilik ve uyum içinde çalışacağız. Yıllar sonra belediyeyi kazandığımız Mamak'ta örnek bir yerel yönetim ve örgüt deneyimiyle CHP'nin ikinci yüzyılda iktidar yolculuğunu sırtlayan güç olacağız. Yıkıcı bir rekabetten uzak duracak uyum içinde bir iktidar mücadelesi vereceğiz."

Chp Mamak’ta Cansu Cömert Başkanlık Için Yarışacak 2

Cansu Cömert Kimdir?

1992 Ankara doğumlu olan Cansu Cömert, Çevre Mühendisidir. Çevre Mühendisleri Odası'nda Teknik Sorumlu olarak görev almakla birlikte, Sürekli Eğitim Merkezi Birim Sorumlusu olarak; Oda bünyesinde verilen tüm eğitimlerin iş ve işlemlerinin yürütülmesinden sorumlu olarak görev aldı. Aynı zamanda ISO 9001 Kalite Yönetim Sorumlusu ve İç Denetçi olarak görev alan Cömert, Çevre Mühendisleri Odası'nda Kalite Yönetim Sistemi'nin kurulmasına katkıda bulundu.

İyi derecede İngilizce bilen Cömert, Eskişehir Teknik Üniversitesi’nde Çevre Mühendisliği ve Kastamonu Üniversitesi’nde İş Sağlığı ve Güvenliği eğitimi aldı.

Kaynak: Haber Merkezi