İkinci tura kalan CHP’nin 38. Olağan Kurultayı sonuçlandı. İlk turda salt çoğunluk sağlanamadığı için ikinci tura geçilen oylama sonuçlarına göre, CHP Genel Başkan Özgür Özel oldu. İlk turda, Özgür Özel 682, Kemal Kılıçdaroğlu ise 664 oy almıştı. 

Ankara’da yapılan CHP’nin 38. Olağan Kurultayı’nın ilk turunda galip çıkmadı. İkinci turun sonunda seçimin galibi ise Özgür Özel oldu. Sonuçlara göre, Özgür Özel, CHP Genel Başkanlığı'na seçildi. 

Böylece CHP tarihinde ilk kez bir genel başkan (Kemal Kılıçdaroğlu), genel başkan olarak katıldığı kurultayda seçilemedi. 

İkinci tur sonuçları:

Özgür Özel: 812

Kemal Kılıçdaroğlu: 536

İlk tur sonuçları:

Özgür Özel: 682

Kemal Kılıçdaroğlu: 664

CHP'nin 38. Olağan Kurultayı'nda seçim ikinci tura kaldı CHP'nin 38. Olağan Kurultayı'nda seçim ikinci tura kaldı

Yeni Genel Başkan Özgür Özel'i Ekrem İmamoğlu açıkladı

CHP’nin 38. Olağan Kurultayı’nda ikinci tur oylamanın sonuçlarını, Divan Başkanı Ekrem İmamoğlu açıkladı.

İmamoğlu, “Şunu unutmayalım ki; sonuç her halükârda CHP'nin her üyesinin kazandığı bir sonuçtur. İşte, tam da bu bakış açısı ile sonucu sizlerle paylaşıyorum. Sayın Özgür Özel 812 oy, Sayın Kılıçdaroğlu 536 oy. Partimizin yeni Genel Başkanı Sayın Özgür Özel olmuştur” dedi.

İmamoğlu, şunları söyledi:

“Partimizin en önemli organı ve mutlak iradesi olan kurultayımız; ülkemiz ve demokrasimiz adına büyük bir olgunlukla genel başkan seçim sürecini tamamlamıştır. Oy sayım dökümünü yapan, ilçe seçim kurulumuz oy tasnifini yapmıştır ve ikinci turun sonucunu kurulumuza bildirmiştir. Ben İlçe Seçim Kurul Müdürünü ve bütün heyetine teşekkür ediyorum. Şunu unutmayalım ki; sonuç her hâlükârda CHP'nin her üyesinin kazandığı bir sonuçtur. İşte, tam da bu bakış açısı ile sonucu sizlerle paylaşıyorum. Sayın Özgür Özel 812 oy, Sayın Kılıçdaroğlu 536 oy. Partimizin yeni Genel Başkanı Sayın Özgür Özel olmuştur. Kendilerini kutluyor ve yeni görevinde başarılar diliyorum. Partimize ülkemize, milletimize, demokrasimize hayırlı uğurlu olsun.”

Özgür Özel'den teşekkür konuşması

Sahneye gelerek Genel Başkan olarak ilk konuşmasını yapan Özgür Özel "Hayatımın en büyük onurunu, en büyük gururunu yaşıyorum" dedi.

"Sayın Genel başkanıma teşekkür ediyorum" diyen Özel, "Sırtıma yüklediğiniz sorumluluğunun farkındayım" ifadelerini kullandı. 

Özel şu ifadeleri kullandı: 

Edirne Uzunköprü belediye başkanı CHP'ye katıldı Edirne Uzunköprü belediye başkanı CHP'ye katıldı

"Hayatımın en büyük onurunu, en büyük gururunu yaşıyorum. Tüm CHP'liler adına size teşekkür ediyorum. Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'na teşekkür ediyorum. Sırtıma yüklediğiniz sorumluluğunun farkındayım.

Zorlu bir süreci geride bıraktık. Düşmüş omuzları dikleştirmek ve asılan suratları güldürmek... Bunlara inandık. Umut içindeyiz. Bu zorlu süreçte bu salonda hiçbir kırgınlık çıkarmacağım. İstemeden kırdıklarım olduysa affola. 

Yerel seçim sürecine odaklanacağız. Örgütümüzde yarından itibaren seferberlik ilan ediyorum.

Bugün burada zafer CHP'den bir kişinin değildir. Kazanan bütün CHP'lilerdir."

Kemal Kılıçdaroğlu'ndan tebrik mesajı

CHP eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, X hesabından yaptığı paylaşımda, Özgür Özel'i tebrik etti. 

Kılıçdaroğlu mesajında, "Büyük Önderimiz Atatürk’ün emanetini, bugüne kadar onurla taşıdım. Ve bugün, kurultay delegelerimizin verdiği kararla, Genel Başkanlık görevine veda ediyorum. Bugüne kadar mücadelemize omuz veren herkese teşekkür ederim. Genel Başkanlık görevine seçilen yeni Genel Başkanımız Özgür Özel’i kutluyor, başarılar diliyorum." dedi.

Editör: Ahmet Agah