Halk TV’de katıldığı programda 'Seçmen hangi mesajı veriyor' sorusunu yanıtlayan kömürcü yaptıkları araştırmaya özel olarak CHP’nin 38. Olağan Kurultayı’nı beklediklerini söyledi.

"Kurultayın değişim getirdiğini görüyoruz"

Kurultay sonrası CHP’de yapılan Genel Başkan değişikliği durumundaki seçmen tutumu ölçüldüğünü aktaran Kömürcü, “Bir değişimi de bize gösterdi. Geçen ay yaptığımız araştırmada seçmenlerin yüzde 75'i kendisini 'çaresiz, öfkeli ve bıkkın' olarak ifade ediyordu. Bu oran CHP'de daha yüksekti. Bugün bu araştırmayı yapak tablo değişmiş gözüküyor. Kurultayın değişim getirdiğini görüyoruz” dedi.

"CHP'nin puanı 2 puan artmış görünüyor"

Geçen ay ‘oy kullanmayacağım’ diyenlerin oranı yüzde 12 olduğunu belirten Kömürcü, “Şimdi bu rakamın azaldığını görüyoruz. Geride bıraktığımız ayın iki olayı var. Biri CHP kurultayı. CHP'nin puanı 2 puan artmış görünüyor. Fakat AKP'de yükseldi bu noktada da ise İsrail'in Gazze saldırıları etkili oldu. Temmuz Ağustos zamlarından sonra AKP'ye yönelik kendi içinden de çok tepki vardır. Fakat ekonomik sıkıntılar da bir şekilde yeniden kanıksanmış durumda. Bir dikkat çeken durum daha var. Seçmen tepkiselliği ile bu tip ortamlarda Zafer Partisi gibi merkez dışı marjinal partilerin yükseleceğini de konuşmuştuk. Bu sefer Zafer Partisi gibi partilerin de gerilediğini görüyoruz. Bu da seçmenlerin ana akım siyasete ilgi duymaya başladığını gösteriyor” diye konuştu.

Salim Güran ile işçisi arasındaki telefon konuşması: Sınırda senin 'bir şeyin' düşmüş Salim Güran ile işçisi arasındaki telefon konuşması: Sınırda senin 'bir şeyin' düşmüş

Editör: Selim Ercan