İki kadını öldüren Semih Çelik toprağa verildi İki kadını öldüren Semih Çelik toprağa verildi

İstanbul'un Fatih ilçesinde düzenlenen 'Şehitlere Rahmet, Filistin'e Destek, İsrail'e Lanet' yürüyüşünden eve dönerken Tevhid bayrağı açtığı iddia edilen İsmail A.'ya yumruk atan Ege Akersoy tutuklandı. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, Akersoy'un babasıyla telefonda görüştü.

Tutuklanan Ege Akersoy'un babası Zafer Akersoy ile telefon görüşmesi gerçekleştiren CHP Genel Başkanı Özgür Özel, babaya geçmiş olsun dileklerini iletti.

CHP'den yapılan açıklamaya göre Özel, Zafer Akersoy'dan oğlunun durumu hakkında bilgi aldı.

Tutuklama kararını yanlış bulduklarını söyleyen Özel, aileye hukuki destek vermeye hazır olduklarını ve en kısa sürede bir milletvekilinin Ege Akersoy'u cezaevinde ziyaret edeceğini açıkladı.

Başarılı bir öğrenci olan Ege Akersoy'un geleceğinin ve eğitim hakkının, siyasi tartışmaların üzerinde olduğunu vurgulayan Özel, CHP olarak şiddeti asla savunmadıklarını ancak tutuklamanın da kanuna aykırı olduğunu ve süreci sonuna kadar takip edeceklerini bildirdi.

Öte yandan, CHP İstanbul Milletvekili Turan Taşkın Özer'in, Ege Akersoy'u cezaevinde ziyaret etmek üzere görevlendirildiği aktarıldı.

Kaynak: Haber merkezi