CHP Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Yalçın Karatepe'nin konuşmasından öne çıkanlar şu şekilde: 

Bu rakam beklentileri karşılamadı. Asıl işaret, rakamın Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanamamış olmasıydı. İktidar tarafından bu rakam yeterli bulunsaydı Erdoğan tarafından kameralar karşısında 'Müjde' olarak duyurulurdu. Erdoğan bu miktarla ilgili kamera görüntüsü vermekten bile kaçındı.

Asgari ücret seviyesi yeterli değildir. Açlık sınırı ile kıyaslanıyor. Bu yoksulluğa itirazımız vardır. 

Önümüzdeki hata emeklilerle ilgili düzenleme yapıldığında yapılacak artışı göreceğiz. Ama iyimser bir beklentimiz yok. Yaklaşık 10 yıl önce en düşük emekli maaşı asgari ücretin yüzde 10 üzerindeyken, bugün asgari ücretten yüzde 60 oranında daha az durumda. Emekli maaşında bir artışa gitmemiz zorunludur. 

Özel, Kılıçdaroğlu'nu aradı: Sizin yanınızdaki üç kişiye dava açıyorum Özel, Kılıçdaroğlu'nu aradı: Sizin yanınızdaki üç kişiye dava açıyorum

'Yerel seçimler bir geçsin ondan sonra iktidar gerçekten uygulamak istediği politikaları hayata geçirecektir' yorumlarını herkes duyuyordur. Eğer ekonomiyi düze çıkaracak politikalarınız varsa, vatandaşın refahı içinse, yararına düşündüğünüz poitikalar varsa, bunu hayata geçirmek için yerel seçimlerin geçmesini beklemeyin.

Editör: Halide Tonga