Avrupa Miras Günleri bu yıl ‘Ankara Sevdalısı Olacaksınız’ sloganıyla başladı Avrupa Miras Günleri bu yıl ‘Ankara Sevdalısı Olacaksınız’ sloganıyla başladı

Altın Palmiye ödüllü yönetmen Nuri Bilge Ceylan, yıllar önce arasının açıldığıZeki Demirkubuz'un, Habertürk'te katıldığı yayında kendisi hakkındaki söylemlerine cevap verdi.

Demirkubuz, katıldığı programda Ceylan ile 2014'te başlayan 'intihal' tartışmasına ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu. Demirkubuz, ''2008'de Kor filmine başaladık. Üç Maymun'dan önceydi. 10 gün çektik, mekânlarla ilgili aksilikler oldu, bıraktık. Aradan yıllar geçti, 2014'te çekmeye karar verdim. Ben Kor için Kültür Bakanlığı'na başvurdum, destek çıkmadı. O gün kurulda bulunan çok iyi bir insan, Ayşe Böhürler, Kor'u okuyup, 'Bu Üç Maymun' demiş. Durumun acayipliğini düşünebiliyor musunuz? Ben bu olmasına rağmen bile sesimi çıkarmadım'' dedi.

Demirkubuz, ''Konuşmayacağım. Yalnız şu koşulla; susacak, dişini sıkacak, tek kelime etmeyecek. Ederse, YouTube kanalı açarım, her gün düzenli yayın yaparım. Konu bambaşka yerlere gider. Bu ülkenin en sevdiği şeylerden birisi unutmaktır. Yarın unutulur gider. İçinden biliyorum... Ona da katlanacak. Biraz düşüneceksin'' diye ekledi.

''Youtube kanalı açarsa iyi eder''

Meslektaşının kendisi hakkındaki açıklamalarına sosyal medya hesabından yanıt veren Ceylan ise şunları söyledi:

''Ne söylerse söylesin cevap vermeyeyim diyordum, ama bu üslup karşısında ne yazık ki bu artık mümkün değil. Kendine şimdiden bir Youtube kanalı açarsa iyi eder. Yakında...''

Kaynak: Haber merkezi