Şırnak'ta JİTEM amblemli beyaz torosun sahibi uzman çavuş açığa alındı Şırnak'ta JİTEM amblemli beyaz torosun sahibi uzman çavuş açığa alındı

Murat Kurum, 15 Mayıs Dünya İklim Günü nedeniyle sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Son yıllarda karşı karşıya kaldığımız ve tüm insanlığı derinden gelen iklim krizi, ani ve aşırı hava olayları, orman yangınları, sel ve kuraklık gibi birçok afete neden olmuştur. Bu kriz ekolojik istikrarsızlık, biyolojik çeşitliliğin yayılması ve çevrenin korunması gibi küresel sorunların devam etmesi Rusya ve Kazakistan'da nehir buzullarının ani erimesi insanlığının tarihinde eşi görülmemiş su baskılarının yaşanması, dünyanın her yerinde insanın yaşadığı yerlerde terk edilmek zorunda kalması, Dubai'de, Suudi Arabistan'da yaşandı Aşırı hava olaylarının sonuçları ortaya çıkan sel manzaraları iklim krizlerinin boyutlarını göstermesi açısından önemlidir. Küresel emisyonun 2030 yılında yüzde 45 azalması, 2050 yılında ise net sıfıra ulaştırılması gerekiyor. İklim değişiminden çıkışın şartız ve koşulsuz tek yolu ise tüm bilimler ve devletlerin iş birliği içerisinde doğa ile uykunun yeniden yakalanmasından yaşadığı" hayattan yararlandı.

“Sıfır atık, kıymetli bir çözüm mekanizması”

Dünya ikliminde ve iklim sıcaklığında, gelişmiş ve gelişme olan gidişat karşılaştırması Türkiye'nin tarihi gelişmeden yok denecek kadar az olduğunu vurgulayan Kurum, "Buna rağmen, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın elinde tüm insani koşullar altında olduğu gibi bu bağlamda da yeni sorumluluklar yüklenmeye devam Devam eden, gerçekleşen çözüm için yeni enstrümanlar geliştirmektedir. Bundan sonra tam 7 yıl önce Saygıdeğer Emine Erdoğan Hanımefendi'nin himayeleri ve destekleriyle hayata geçirdiği 'Sıfır Atık Hareketi' çok ucuz bir çözüm fiyatlarıdır. Bir enstrüman olarak tüm insanlığa hizmet vermektedir. Bugün Türkiye'nin programı ile 30 Mart, tüm dünyada Uluslararası Sıfır Atık Günü olarak kutlanmaktadır. finansal politikalar için gelişmiş bir yaklaşımdır. Bu yaklaşım aynı zamanda yine üzerinde ısrarla durduğumuz Türkiye'nin ve şehirlerimizin iklim dostu yeşil dönüşümün ne denli zaruri olduğunun gösterilmesi açısından önemli. Tüm bölgelerde ve küresel sektörlerde gerçekleştireceğimiz yeşil dönüşüm ile bir yandan iklim uyumlu yaklaşımlar sergileyecek diğer yandan da iklim iklimi ve iklim kriziyle mücadele etmek terk edilmiş" dedi.

“Yeşil dönüşümü gerçekleştirmeliyiz”

Afet ve kriz çağına yeşil çözümler getiren çözümler ile doğayı geri yükleyip, 'Türkiye Yüzyılı'nda çevre odaklı yatırımlar yapmaya devam edeceklerini aktaran Kurum, "Yine yürüttüğümüz iklim diplomasisinin bir sonucu olarak 2021 yılında tarafta Paris İklim dağılımı ile doğal ekosistemlerin bütüncül bir anlayışla korunması için Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında 'Türkiye Yüzyılı'nın iklim politikalarını belirledik. Şehirlerimiz ve ortak evimiz dünyamız için '2053 Net Sıfır Emisyon', 'Yeşil Kalkınma' hedeflerini bütüncül bir yaklaşımla ortaya koyduk. Bütünlükte iklim dostu yeşil iklimlendirmeyi gerçekleştirmeliyiz. Ancak yeşil dönüşüm çalışmaları en önemli adım hiç şüphesiz İklim Kanunu'nun yapılmasıdır. İklim dirençli bir toplum ve ülke için tüm bölgelerde ve bölgelerde çevre odaklı bir yaklaşım sergiliyor, milletimiz için 'Türkiye Yüzyılı'nda bir güvence kaynağı oluşturuyoruz. Güvenliğin yasal dayanağı İklim Kanunu olacaktır. iklimin ve tüm dünyanın ortak sorunu olan iklim değişikliği ile mücadele kapsamında çıkaracağımız İklim Kanunu ile tüm vatandaşlarımızın, gelecek nesillerimizin çevre ve iklim izolasyonu, çevre ve iklim uygunluğunun en güzel şekilde sağlanması. Dünyanın hâlihazırda yaşanabilir bir yer olarak kalmasını sağlayacak son nesil bizden bilinciyle 15 Mayıs Dünya İklim Günü'nün tüm gidişine gidişatını temenni ediyor, gelecek nesillerin yaşam hakkı için tüm insanlığı çalıştırma davet ederek" açıklamada bulundu.

Kaynak: DHA