Arabasında, Özdemir Erdoğan’ın Gurbet şarkısı eşliğinde çektiği video sosyal medyada gündem oldu. ‘Acemi şair’ muhtar adayı Aydın Battal, “Ben bu seçime başladığımda sırtıma üç tane kusur yazıldı: Garibanlık, fakirlik, şairlik” sözleriyle izleyenleri üzdü.

Kırşehir’in Aşağı Homurlu köyünden muhtar adayı olan Battal, yakınlarından oy sözü almasına rağmen seçimi kazanamadı. 298 seçmenli köyde 29 ay alan Battal, çektiği video ile gündem oldu. Sosyal medyada dikkat çeken Battal, Elips Haber’e adaylık sürecinde yaşadıklarını anlattı.

“Herkes oy vereceğine söz verdi, pazar günü hiçbiri yoktu”

1985’de ilkokulu bitirdikten sonra, 12-13 yaşından beri şiir yazdığını söyleyen Battal, eskiden hayvancılık işiyle uğraştığını; fakat daha sonra diz kapağı çıktığı için çalışamadığını belirtti. Bu sebeple muhtar olmaya karar verdiğini ifade eden Battal, “Doktor ‘Sen çalışamazsın’ dedi. Benim çocuklarım var, oğlum Hacettepe Üniversitesi’nde okuyor. Ben de muhtar adayı olmak istedim. Köyümdekilerle konuştum, onlar da benim durumuma üzüldü. Bana oy vereceklerini söylediler. Hepsi sözler verdi. Pazar günü oy vermeye gittiğimde hiçbiri yoktu” dedi.

“Seçim zamanı giyecek kıyafeti yok”

Maddi durumu zayıf olduğu için köylüleri tarafından ‘hor görüldüğünü’ söyleyen Battal, “Benim için ‘Yapamaz, edemez, seçim zamanı giyecek astarı yok’ dediler. Bunlar ağırıma gitti. Ben de kalemimi aldım, bunları yazdım. Bu da insanların hoşuna gitti” ifadelerini kullandı.

“Bana şiir yazmayı çok gördüler”

Şiir yazdığı için köylüleri tarafından ‘soytarılık’ yapmakla suçlanan Battal, “Köyümdekiler şiir yazmamı garipsemedi, benim şiir yazmamı garipsediler. Benim için ‘Bu aptallık yapıyor, köçeklik yapıyor’ dediler. Bana şiir yazmayı çok gördüler. Neden bilmiyorum” diye konuştu.

Erdoğan'ı TEKNOFEST'te protesto eden eylemciler serbest bırakıldı Erdoğan'ı TEKNOFEST'te protesto eden eylemciler serbest bırakıldı

“Kahvede yalnız başıma oturuyordum”

Diğer adaylardan birinin imam, diğerinin de maddi durumu iyi biri olduğunu aktaran Battal, “Seçim dönemi kahveye gidiyordum, hep diğer adayların adamları vardı. Ben de yalnız başıma oturuyordum” dedi.

“Az oy almama kırılmadım, dostlarımın tavrına kırıldım”

Çektiği videoda ettiği isyanın sebebini açıklayan Battal, “Az oy almama kırılmadım, dostlarımın bana aldığı tavra kırıldım. Söz verdiler, yemin ettiler, beni kandırdılar. Benim zoruma giden o” şeklinde konuştu.

Battal, bir daha aday olup olmayacağı sorusuna ise “Elimden gelse bu köyden göçer, başka köye giderim” cevabını verdi.

Muhabir: Betül Vural