Yerel mahkeme Yalçınkaya duruşmasında AİHM kararını yok saydı Yerel mahkeme Yalçınkaya duruşmasında AİHM kararını yok saydı

Konya’nın Karapınar İlçesinde Süt toplayıcılığı yapan Rıza Ünal oturduğu apartman dairesinin girişinde kimliği tespit edilemeyen bir şahıs tarafından bıçaklı saldırıya uğradı. Olay geçtiğimiz günlerde Karapınar'da yaşandı. İddiaya göre uzun yıllardır Ereğli'de süt toplama sektöründe faaliyet gösteren ve bir süre önce konkordato ilan eden Ramazan Arslan'a ait Birleşim Gıda firması adına üreticiden süt toplayan Rıza Ünal, firma tarafından kendisine verilen 60 milyon TL civarında ki çekleri faktoring kuruluşlarında kırdırtarak Ramazan Arslan'ın hesabına aktardığını iddia etti.

AK Partili isim kırdığı çeklerden yüzde 5 komisyon aldı

Bu çek kırma işlemlerinde AK Parti Ereğli İlçe Başkan Yardımcısı ve Banka Personeli Mehmet Aylak'ın da yüzde 5 oranında komisyon aldığını ifade eden Ünal, firmanın sıkıntıya girmesi ile birlikte kırılan çekleri ödemediğini bu nedenle de hem kendisinin hem de süt topladığı üreticilerin mağdur olduğunu kaydetti. Bu süreçte evlerinin bankalar tarafından bloke edildiğini ve firma sahibi Ramazan Arslan tarafından şantaj yoluyla tehdit edildiğini anlatan Ünal, Arslan hakkında Savcılığa suç duyurusunda bulunduğunu belirtti.

Şikayetini geri çek baskısı yapıldı

Şikayetten bir süre sonra evine girerken apartmanda ki bekleyen bir şahıs tarafından boynu sıkılarak saldırıya uğradığını anlatan Ünal, "Tanımadığım bir şahıs boğazımı sıkarak hareketsiz bıraktı. Sonra da kulağıma Ramazan Arslan'dan şikayetini geri almazsan bu daha başlangıç diyerek bıçağı bacağıma sokup uzaklaştı" dedi. Kendisine saldıran şahsı tanımadığını ve hala bulunamadığını aktaran Ünal, "Devletimizden yardım bekliyorum" diye konuştu. Kanser hastası olduğu öğrenilen baba Kazım Ünal ise büyük sıkıntılar içerisinde olduklarını anlatarak oğluna saldıran şahsın biran evvel bulunmasını istediklerini söyledi.

Editör: Muhammed Vefa